weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Alzheimer Belirtileri

Alzheimer Belirtileri

Alzheimer Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Alzheimer belirtileri pek çok insanın merak ettiği bir husustur. Özellikle de yaşlı bireyleri yakından etkileyen Alzheimer, çeşitli şekillerde kendini belli eden bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Bir tür beyin rahatsızlığıdır. Beynin hafıza kaybı ile başlayıp konuşmayı devam ettirme ve çevreye tepki verme yeteneğini olumsuz manada etkiler. Tedavisi mümkün değildir. Fakat bazı destekleyici uygulamalar ile hastalığın etkisi hafifletilebilir.

 

Alzheimer Belirtileri Nedir?

Alzheimer hastalığının belirtileri evrelere göre değişiklik gösterir. Başlangıç evresi Alzheimer belirtileri arsında hatırlama güçlüğü, rutin görevleri tamamlayamama, problem çözme yeteneğinin azalması, kaygılı ruh hali, karar verme yeteneğinin zayıflaması, organizasyon bozukluğu, doğru kelimeleri bulmada güçlük yaşama, günlük görevleri zorlukla yerine getirme, son gelişmeleri ve isimleri unutma yer alır. Orta evre Alzheimer belirtileri biraz daha farklıdır. Bunlar ise uyku bozukluğu, depresif ruh hali, şüpheli duygular, kişisel bakımda desteğe gereksinim duymak, matematiksel hesaplamaları yapamamak, yakın çevreyi tanımakta zorluk çekmek, hafıza kaybı ve kafa karışıklığı şeklindedir. Son evre Alzheimer belirtileri ise yeme güçlüğü, kilo kaybı, enfeksiyon hastalıklarının yaygınlaşması, idrar kaçırmak, her türlü bakımda yardıma ihtiyaç duymak, yakın çevrenin tam anlamıyla unutulması, tamamen hafızanın kaybedilmesi şeklindedir.

 

Alzheimer Tedavisi Nasıldır?

Alzheimer belirtileri hakkında bilgi verdik. Öyleyse Alzheimer tedavisi nasıldır? Yukarıda da söz ettiğimiz gibi bu hastalığın kesin bir tedavisi bulunmaz. İlaç ve belirti tedavisi sayesinde hastanın anlama ve kavrama yeteneği ile davranışsal bulgularında meydana gelen problemlerin azaltılması amaçlanır. Profesyoneller tarafından kesin bir biçimde teşhis edilen bu hastalık sonrasında tedavi sürecine geçiş yapılır. Hastanın genel durumu ve problemleri net olarak analiz edilir. Ardından kişinin gösterdiği belirtilere göre bir tedavi planı uygulanır. Buna göre bazı ilaçların kullanımı ile hastalığın etkilerinin azaltılması hedeflenir. Ayrıca hastanın bağımsız bir şekilde evin içinde dolaşmasını mümkün kılacak bazı yaşam alanı değişiklikleri de yapılır. Mesela etrafa hatırlatıcı nesneler eklenir. Bu da hafızanın teşvik edilmesine olanak tanır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alerji Belirtileri

Alerji Belirtileri