weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Avrat Ne Demek?

Avrat Ne Demek?

Avrat Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Avrat ne demek düşüncesi asıl anlamından farklı bir anlamda kullanıldığı için sorulabilmektedir. Türkçe bir kelime olduğu sanılan “avrat” aslında Arap kökenli bir kelimedir e kadınlar için kullanılır. Türkçede kadın ya da eş anlamına gelen bu söz aslında zayıf ve kusurlu demektir. Arap toplumunda kadının yeri ikinci sınıf insan olarak görüldüğünden, kadın bu şekilde adlandırılmıştır.

 

İslam’da Avrat Ne Demek?

Arap toplumundan alınan bir kelime olan “avrat” aslında “avret” kelimesinden meydana gelmiştir. Çıplaklığı ifade eden “avret” kelimesi, Kuran-ı Kerim’de de geçmektedir. Ancak Araplar tarafından bu kelime evrimleştirilmiş ve kusurlu kişi anlamında kullanılmıştır. İslam’da avrat ne demek diye düşünenlere verilecek en güzel cevap, asıl İslam’da avrat diye bir şey yoktur olmaktadır. Araplarla bütünleşen bir din olan İslam, Arapların nasıl anladıysa o şekilde yaşadıkları bir din haline gelmiştir. Bundan dolayı Arap toplumunun yaptığı ya da söylediği her şeyin İslam’da yeri varmış gibi algılanmaktadır. İslam hiçbir zaman kadını kusurlu bir yaratık olarak görmemektedir. İslam’da avrat ne demek diye düşünenler, bu soruya net yanıt bulmak için Arap düşüncesinden çıkmalıdır.

 

Avrat Türkçe mi?

Avrat Türkçe mi sorusunun tek bir yanıtı vardır. Bu da “hayır” olmaktadır. Kadını kusurlu olarak isimlendiren bu terim Türklerin “eş, karı” anlamında kullandıkları bir kelimedir. Bunun sebebi ise, kültürel etkileşim sonucunda dilimize geçen “avrat” kelimesinin ne anlama geldiğinin toplumsal olarak bilinmemesidir. Eski Türklerde kadın üstün tutulurdu ve “hatun” olarak adlandırılırdı. Bu da kadını yücelten bir kelimedir. Avrat Türkçe mi diye merak edenler kesinlikle Türkçe bir kelime olmadığını bilmelidirler. Asıl Türkçede kadını ya da herhangi bir varlığı aşağılayan kelimeler bulunmamaktadır. Bundan dolayı asıl anlamı göz önüne alınarak avrat kelimesinin kullanılmaması gerekir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Artçı Ne Demek?  

Artçı Ne Demek?