weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam B12 Eksikliği Psikolojik Belirtileri

B12 Eksikliği Psikolojik Belirtileri

B12 Eksikliği Psikolojik Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Birçok insan B12 eksikliği psikolojik belirtileri hakkında bilgi edinmek ister. Bu vitamin ve diğer bütün vitaminler vücutta yer alan hücrelerin yenilenmesi, gelişmesi, büyümesi ve enerji üretimi için oldukça önemlidir. Bundan dolayı insan vücudunda sentezlenmeyen vitaminler, muhakkak besinler veya takviye yolu ile alınması gerekmektedir. Bunlar arasında B12 vitamini de bulunur. Vücudun üretmediği bir vitamin türüdür. Suda çözünür.

 

B12 Eksikliği Psikolojik Belirtileri Nelerdir?

Pek çok kişi B12 eksikliği psikolojik belirtileri ile ilgili bilgi araştırıyor. Bu vitaminin eksikliği vücut üzerinde çok sayıda etkiye yol açabilir. Eksiklik, vücudun yeteri oranda B12 vitamini almadığı hallerde meydana gelir. Hatta nörolojik bozukluk sebebi de olabilir. Çünkü normal sınırın altında olması çeşitli ruhsal ve beyinsel sorunları beraberinde getirir. Peki, B12 eksikliği psikolojik belirtileri nelerdir? Bu eksikliği yaşayan kişilerin akıl karışıklığı, hafıza sorunları, depresyon, yorgunluk gibi durumlar ile karşılaştıkları bilinir. B12 eksikliği psikolojik belirtileri arasında bebeklerde refleks problemi, saç dökülmesi, odaklanma sorunu, iştahsızlık ve kilo kaybı, hafıza soruları, ellerde uyuşma, depresyon, sinirli ruh hali, cilt kuruluğu, ağız içi yaraları, nefes darlığı ve halsizlik yer alır.

 

B12 Eksikliği Nedenleri Nelerdir?

Vatandaşlar B12 eksikliği psikolojik belirtileri kadar bu sağlık sorununa neyin yol açtığını da öğrenmek isterler. Bu sağlık sorunu birçok sebepten ötürü oluşabilir. Kilo verme ameliyatı geçirmek ve vejetaryen beslenmek gibi durumlar, B12 eksikliğinin temel nedenleri arasında konumlanıyor. Ayrıca, B12 vitamini bitkiler tarafından üretilmemektedir. Dolayısıyla ilgili vitamin çeşidi kümes hayvanları, balık, yumurta, et gibi besinlerde yer alır. Bundan ötürü vegan ve vejetaryen beslenen kişiler et, süt, yoğurt, yumurta gibi besinleri almadıklarından dolayı B12 eksikliği problemi ile karşı karşıya kalırlar. Yeteri oranda B12 almayan diğer kişiler de aynı şekilde eksiklik yaşarlar. B12 et ve et türevleri, yumurta ve süt ürünleri tüketimi ile alınabilir. İsteğe göre B12 takviyesi de destek sunacaktır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aşırı Kansızlık Belirtileri

Aşırı Kansızlık Belirtileri