weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Bacakta Damar Tıkanıklığı Belirtileri

Bacakta Damar Tıkanıklığı Belirtileri

Bacakta Damar Tıkanıklığı Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Bacak damar tıkanıklığı belirtileri içerisinde; bacakta ağrı, uyuşma, şişlik, cilt renginde değişimler, üşüme hissi, zayıflık, ani kas krampları, yürümede zorluk çekmek, yaraların geç iyileşmesi, zamanla damarların çatlaması gibi unsurlar yer alır. Bahsi geçen semptomların her biri de büyük hastalıklara yol açabilir. O nedenle uzman bir hekimden yardım almak mantıklı olacaktır.

 

Bacakta Damar Tıkanıklığı Olduğunu Nasıl Anlarız?

Günümüzde birçok kişi çeşitli semptomlar görse bile yine de bacakta damar tıkanıklığı olduğunu nasıl anlarız sorusunu sorar. Bu rahatsızlığı yaşayan bireylerde kan akışı düzensizdir. Düzensiz kan akışı nedeni ile damar tıkanıklığı durumu ortaya çıkar. Yürüme esnasında ağrıların artması, yaraların normalden daha uzun sürede iyileşmeye başlaması ve tırnak dokusunda kalınlaşma ise bu hastalığın en önemli sinyalidir.

 

Bacakta damar tıkanıklığı olduğunu nasıl anlarız sorusuna verebileceğimiz diğer cevaplar ise şu şekildedir: Saçları hiç dökülmeyen birinin bile bacakta damar tıkanıklığı rahatsızlığını yaşarken saçları dökülebilir. Çekilen ağrılar neticesinde nefes darlığı oluşabilir. Özellikle kişi hareket halindeyken bacak ağrısından dolayı anlık tıkanabilir ve nefes alamıyormuş gibi hissedebilir.

 

Bacakta Damar Tıkanırsa Ne Olur?

Bacakta damar tıkanırsa ne olur? Bu durum, kan akışının önüne ciddi anlamda set çeker. Kan, anormal şekilde akmaya başlar. Bunun sonucunda da beklenmedik sağlık sorunları baş gösterir. Tıkanıklık çoğunlukla damar sertliği neticesinde oluşur. Semptomlar arasında doku hasarı, kangren ve enfeksiyonlar vardır. Her bir belirti ne yazık ki gelişmeye açık konumdadır.

 

Bacakta damar tıkanırsa ne olur biliyor musunuz? Kişinin mutlaka bir doktora görünmesini gerektirecek şeyler olur. Tedavi olmayan birey zaman içerisinde dümdüz bir yolda bile ağrısız şekilde yürüyememeye başlar. Hatta gün geçtikçe hastalığın ilerlemesiyle destekle bile yürümek durumunda kalabilir. Tüm bunların önüne geçmek için doktor önerilerine uymak ve her bir iyileşme adımını uygulamak gerekir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aşırı Kansızlık Belirtileri

Aşırı Kansızlık Belirtileri