weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Bağırsak Enfeksiyon Belirtileri

Bağırsak Enfeksiyon Belirtileri

Bağırsak Enfeksiyon Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Bağırsak enfeksiyonu belirtileri arasında; ishal, şiddetli karın ağrısı, aniden kusma, yüksek ateş, iştahsızlık, kilo kaybı ve susuzluk gibi unsurlar yer alır. Enfekte olan kişi genelde mikrobu su ve yiyecek yolu ile alır. Bağırsak enfeksiyonu her zaman tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır o nedenle uzman bir hekimin görüşünü almakta yarar var demektir.

 

Bağırsak Enfeksiyonu Olunca Ne Olur?

Bağırsak enfeksiyonları çoğunlukla virüsler, parazit ve bakteriler sebebi ile meydana gelen sindirim sistemi problemleri olarak dikkat çeker. Peki ama bağırsak enfeksiyonu olunca ne olur? Bir kişi bu rahatsızlıkla baş başa kaldıysa ilk olarak mide bulantıları başlar. Ateş yükselir ve halsizlik kendini gösterir. En ufak bir iş yapınca bile yorgunluk hissedilir; enerji bir anda düşüşe geçer.

 

Bağırsak enfeksiyonu olunca ne olur sorusunun bir başka yanıtı ise şu olur: Bağırsaklardaki normal bakteri dengesi çeşitli sebeplerden ötürü bozulabilir. Bununla beraber sindirim sorunları ortaya çıkar. Özellikle yaşlı bireyler ve küçük çocuklar, hatta bağışıklık sistemi güçsüz kişiler açısından son derece can sıkıcı durumlar meydana gelebilir.

 

Bağırsak Enfeksiyonu En Hızlı Nasıl Geçer?

Bağırsak enfeksiyonuna yakalanan bireyler hep bu soruyu sorar: Bağırsak enfeksiyonu en hızlı nasıl geçer? Elbette doğrudan bir doktora danışılması en mantıklısıdır. Ancak doktora gidecek durumda olmayan ve evde birkaç çözümle bu enfeksiyonu yok etmek isteyenler için birkaç önerimiz var. Bol bol su tüketilmelidir. Vücut bu süreçte çok su kaybeder o nedenle sıvı alımına dikkat edilmesi lazımdır.

 

Bağırsak enfeksiyonu en hızlı nasıl geçer denince akla gelen diğer ayrıntılar ise bol bol dinlenmek, beslenme konusunda titiz davranmaktır. Kolay sindirilebilecek gıdalar tüketmek gerekir. Meyve tüketimi de bu süreçte arttırılmalıdır. Hijyen konusunu da unutmamak lazım: Kişi, ellerini sürekli yıkamalı, enfekte bireylerle arasına mesafe koymalıdır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beyin Damar Tıkanıklığı Belirtileri

Beyin Damar Tıkanıklığı Belirtileri