weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam BAĞKUR Borç Sorgulama ve Ödeme Nasıl Yapılır?

BAĞKUR Borç Sorgulama ve Ödeme Nasıl Yapılır?

BAĞKUR Borç Sorgulama ve Ödeme Nasıl Yapılır?
Okunma Süresi: 4 dk

BAĞKUR Borç Sorgulama ve Ödeme Nasıl Yapılır?

BAĞKUR, kendi işini yapan veya tarım sektöründe çalışan kişilerin sosyal güvencesidir. BAĞKUR; sigortalılarına emeklilik, sağlık, malullük, ölüm gibi haklar sağlar. Ancak bu haklardan yararlanmak için sigortalıların düzenli olarak prim ödemesi gerekir.

BAĞKUR prim borçları zamanında ödenmediği takdirde faiz işler ve sigortalılık süresi kesintiye uğrar. Bu nedenle BAĞKUR borçlarını sorgulamak ve ödemek çok önemlidir. BAĞKUR borç sorgulama ve ödeme nasıl yapılır? Bu yazımızda soruların cevabını vereceğiz.

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

BAĞKUR borç sorgulama hem internet üzerinden hem de telefonla yapılabilir:

1-) İnternetten BAĞKUR Borç Sorgulama

İnternet üzerinden BAĞKUR borç sorgulama yapmak için e-Devlet sistemi veya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesi kullanılabilir.

e-Devlet sistemi üzerinden BAĞKUR borç sorgulama yapmak için turkiye.gov.tr/4b-borc-durumu adresine gitmelisiniz.

SGK resmi web sitesi üzerinden BAĞKUR borç sorgulama yapmak için sgk.gov.tr adresine tıklayabilirsiniz.

Her iki yöntemde de TC kimlik numarası ve ş sgk.gov.tr ifre ile giriş yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra 4B sigortalı ödemeleri bölümünden BAĞKUR geçmiş dönem borç sorgulama seçeneğini seçerek borç durumunuzu görebilirsiniz.

2-) Telefonla BAĞKUR Borç Sorgulama

Telefonla BAĞKUR borç sorgulama yapmak için Alo 170 hattını arayabilirsiniz. Alo 170 hattı, SGK'nın sunduğu bir çağrı merkezi hizmetidir.

Bu hattı aradığınızda sesli yanıt sistemi ile karşılaşırsınız. Sesli yanıt sisteminden BAĞKUR borç sorgulama seçeneğini seçerek TC kimlik numaranızı tuşlayabilirsiniz. Bu işlem sonucunda, borç durumunuz sesli olarak size bildirilir.

BAĞKUR BORÇ ÖDEME NASIL YAPILIR?

BAĞKUR borç ödeme hem internet üzerinden hem de banka veya PTT şubelerinden yapılabilir:

1-) İnternetten BAĞKUR Borç Ödeme

İnternet üzerinden BAĞKUR borç ödeme yapmak için e-Devlet sistemi kullanılabilir. e-Devlet sistemi üzerinden BAĞKUR borç ödeme yapmak için www.turkiye.gov.tr/4b-borc-durumu adresine tıklayabilirsiniz.

2-) PTT BAĞKUR Borç Ödeme

Banka veya PTT şubelerinden BAĞKUR borç ödeme yapmak için SGK ile anlaşmalı olan banka veya PTT şubelerine giderek TC kimlik numaranız ile borçlarınızı nakit veya kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

BAĞKUR BORÇ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

BAĞKUR borç hesaplama, BAĞKUR prim borçlarının ne kadar olduğunu ve ne kadar faiz işlediğini öğrenmek için yapılır. BAĞKUR borç hesaplama işlemi internet üzerinden yapılabilir. İnternet üzerinden BAĞKUR borç hesaplama yapmak için SGK resmi web sitesine girerek BAĞKUR borç hesaplama modülünü kullanabilirsiniz. Modülde; TC kimlik numarası, sigorta türü, borç başlangıç ve bitiş tarihleri gibi bilgileri girerek borç tutarınızı ve faiz oranınızı görebilirsiniz.

BAĞKUR BORÇ SİLDİRME NASIL YAPILIR?

BAĞKUR borç sildirme, BAĞKUR prim borçlarının tamamen veya kısmen silinmesini sağlayan bir işlemdir. BAĞKUR borç sildirme yasal olarak belirli şartlarda ve belirli sürelerde yapılabilir.

BAĞKUR borç sildirme işlemi için SGK ile anlaşmalı olan banka veya PTT şubelerine giderek BAĞKUR borç sildirme başvuru formu doldurmak ve gerekli belgeleri teslim etmek gerekir. BAĞKUR borç sildirme için gerekli belgeler sigortalılık durumuna ve borç sildirme sebebine göre değişir.

BAĞKUR borç sildirme şartları şöyledir:

  1. Sigortalının vefatı halinde mirasçıları tarafından BAĞKUR borç sildirme yapılabilir. Bu durumda sigortalının vefat tarihinden itibaren 3 ay içinde başvuru yapılması gerekir. Ayrıca sigortalının vefat tarihinden önceki 5 yıl içinde en az 900 gün prim ödemiş olması gerekir.
  2. Sigortalının maluliyet aylığı almaya hak kazanması durumunda maluliyet aylığı bağlanma tarihinden önceki 5 yıl içinde en az 900 gün prim ödemiş olması şartıyla BAĞKUR borç sildirme işlemi yapılabilir. Maluliyet aylığı bağlanma tarihinden itibaren 3 ay içinde başvuru yapılması gerekir.
  3. Sigortalının yaşlılık aylığı almaya hak kazanmasıyla yaşlılık aylığı bağlanma tarihinden önceki 5 yıl içinde en az 900 gün prim ödemiş olması şartıyla borç sildirme yapılabilir. Yaşlılık aylığı bağlanma tarihinden itibaren 3 ay içinde başvuru yapılması gerekir.
  4. Sigortalının ölüm aylığı almaya hak kazanması halinde ölüm aylığı bağlanma tarihinden önceki 5 yıl içinde en az 900 gün prim ödemiş olması durumunda borçlar silinebilir. Ölüm aylığı bağlanma tarihinden itibaren 3 ay içinde başvuru yapmak gerekir.

BAĞKUR borç sorgulama, ödeme ve sildirme işlem aşamaları hakkında tüm detayları sizlere aktardık.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gerçek Doğal Taş Nasıl Anlaşılır? Gerçeklik Testi ⬇️

Gerçek Doğal Taş Nasıl Anlaşılır? Gerçeklik Testi ⬇️