weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

Anne ve babalar bebeklerde diş çıkarma belirtileri hakkında bilgi sahibi olmalılar. Bebeklerin ilk dişlerini ne zaman çıkaracakları, çocuktan çocuğa değişiklik gösterir. Kimi bebeklerin ilk doğum günlerinde bir tane bile dişi olmaz. Bazıları ise ilk dişleri ile beraber doğar. Bazı bebekler de dört aylıktan önce diş çıkarmaya başlar. Süreçle alakalı önemli detaylardan söz ettik.

 

Bebeklerde Diş Çıkarma Süreci Nasıldır?

Ebeveynlerin en sık araştırdıkları konulardan biri de bebeklerde diş çıkarma belirtileri olur. Bebeklerde diş eti içinde gelişimini sonra erdiren süt dişlerinin ağız boşluğuna erişmesi süreci diş çıkarma şeklinde bilinir. Diş çıkarma, genel olarak dört ila yedi ay arasında görülür. Ağız içindeki bütün dişlerin türüne göre çıkma zamanı da değişir. Dişlerin çıkma aşaması, her bebekte çevresel ve genetik faktörler ile yakından alakalıdır. Bebekler genelde dört ila yedi ay arasında diş çıkarırlar. Bazı bebekler ise bir yaşından itibaren dişlerini çıkarırlar. Süt dişlerin tamamlanması üç yaşına kadar olur. Beş ila altı yaşından sonra da süt dişleri dökülmektedir. Çocukta kalıcı dişler çıkmaktadır.

 

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Bu süreçle ilgili bebeklerde diş çıkarma belirtileri mutlaka bilinmeli ve buna göre hareket edilmelidir. Bu belirtiler çocuktan çocuğa değişir. Ayrıca kimi bebeklerde hiçbir belirti ortaya çıkmadan diş çıkarma süreci tamamlanır. Diş çıkarma esnasında bebeklerde görülen bazı belirtiler de yaygındır. Ağırlıklı olarak bebeklerde diş çıkarma belirtileri arasında aşırı salya, kırmızı ve sıcak yanak, şişmiş diş etleri ve ağrı öne çıkar. Öte yandan ağız etrafında döküntü, genel bir huzursuzluk, bir şeyler çiğneme arzusu, kulak ve yanağın kurcalanması, uyku düzeninde değişme, pişik gibi belirtiler de vardır. Elbette bebeklerde diş çıkarma belirtileri bu kadar değildir. Çocukta iştahsızlık, huzursuzluk, geceleri sık şekilde uyanma gibi durumlar da görülür.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaz Sıkışması Belirtileri

Gaz Sıkışması Belirtileri