weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Böbrek Ağrısı Belirtileri

Böbrek Ağrısı Belirtileri

Böbrek Ağrısı Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Böbrek Ağrısı Belirtileri

Birçok kişi böbrek ağrısı belirtileri hakkında bilgi almak ister. Bu rahatsızlık, travma ya da hastalık gibi sebepler ile oluşabileceği gibi kimi zaman sırt bölümünde hissedilen çeşitli ağrılar da böbrek ağrısıyla karıştırılabilmektedir. Böbrek ağrısı şiddetli olabilir ve kişinin yaşam kalitesini ve sağlığını etkileyebilir. Öte yandan böbrek ağrısı başka hastalıkların da habercisi niteliği taşır.

 

Böbrek Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

İnsanlar böbrek ağrısı belirtileri nedir bilmek ister. Böbreklerin ağrıması, genelde sırt ağrısına benzer. Dolayısıyla ağrının nereden geldiğini anlamak kimi zaman zor olabilir. Genellikle ağır kaldırmak ya da bir travma sonrasında meydana gelen kas ağrıları, daha aşağı bölümlerde hissedilir. Böbrek ağrısı da kaburganın hemen alt bölümünde ve sırt ağrısından daha yüksekte hissedilir. Böbrek ağrısının daha derinden geldiği bilinir. Ağrı son derece keskindir ve kasık ya da karın bölgesine de geçiş yapabilir. Bunlara ek olarak bazı böbrek ağrısı belirtileri vardır. Bunlar arasında titreme, yorgunluk, isilik, ishal, kabızlık, baş dönmesi, kusma, mide bulantısı, idrarda kan, ağrılı idrar ve ateş öne çıkar.

 

Böbrek Ağrısı Nedenleri Neler?

Kişiler böbrek ağrısı belirtileri kadar buna neyin yol açtığını da öğrenmek isterler. Böbrek ağrısı çeşitli durumlardan ve faktörlerden kaynaklı olarak yaşanabilir. Böbrek ağrısını nedenleri arasında son evre böbrek hastalığı, böbrek travması, hamilelik, böbreğin dokusuna zarar veren ilaçlar, idrar çıkışının tıkanması, polikistik böbrek hastalığı yer alır. Ayrıca böbrek hastalığının nedenleri bunlar ile de sınırlı olmamaktadır. Buna katkıda bulunan başka nedenler de vardır. Örneğin, böbreklerde kan pıhtısı, böbreği sıkıştıran herhangi bir şey, böbrek kanseri, böbrek taşı da ağrı yapabilir. Diğer yandan böbrek enfeksiyonları, böbrek büyümesi, mesane enfeksiyonu ve idrar yolu enfeksiyonu sebebi ile de böbreklerin ağrıdığı bilinir. Vatandaşlar böbrek ağrısı belirtileri gördüklerinde hekime başvurmalılar.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boğaz Reflüsü Belirtileri

Boğaz Reflüsü Belirtileri