weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Böbrek Yetmezliği Belirtileri

Böbrek Yetmezliği Belirtileri

Böbrek Yetmezliği Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Böbrek yetmezliği belirtileri şu şekilde sıralanabilir: Ödem, yorgunluk, az idrara çıkma, tansiyonun sürekli olarak yükselmesi, kusma, aşırı derecede mide bulantısı, iştahsızlık, kaşıntı, ani kilo kaybı, deri döküntüleri, idrarda kan görme, kas sistemi ağrıları, nefes darlığı ve cilt renginin soluklaşması gibi faktörler böbrek yetmezliğinin gözle görülür olan semptomlarıdır. Kesinlikle doktora danışılmalıdır.

 

Böbrek Yetmezliği Başlangıcı Nasıl Anlaşılır?

Böbrek yetmezliği, böbreklerin olağan işlevini yerine getirememe halidir. Peki böbrek yetmezliği başlangıcı nasıl anlaşılır: Bu hastalığın başlangıcı, birtakım semptomlar sayesinde anlaşılabilir. Kişinin idrara az ya da çok sık çıkması dikkat çekici bir belirti olur. Ayrıca çok su içmeyen bir bireyin de düzenli olarak böbreklerini kontrol ettirmesi gerekecektir. Böbrek yetmezliğinden şüphe edilebilir.

 

Böbrek yetmezliği başlangıcı nasıl anlaşılır sorusunun yanıtı, bahsi geçen semptomları dikkatle izlemek ve bir uzman hekime başvurmakla yakından alakalıdır. Kendini doğru biçimde gözlemleyen, olası bir belirti yakalama durumunda profesyonellere danışmaktan çekinmeyen bireyler böbrek yetmezliği hastalığıyla en iyi şekilde mücadele edecektir. Başlangıçta teşhis edilen böbrek yetmezliği rahatlıkla kontrol altına alınabilir.

 

Böbrek Yetmezliği Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Böbrek yetmezliği olduğunu nasıl anlarsın? Semptomlar kişiden kişiye değişebilen olgulardır. O nedenle her belirtide ben böbrek yetmezliği çekiyorum demek kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Uzman görüşü olmadan kişi kendi kendine tanı koymamalıdır. Tabii böbrek yetmezliği rahatsızlığına yakalandığınızı anlamanın çeşitli yolları da var. Örneğin testler: Günümüzde birçok farklı böbrek yetmezliği testi bulunur. Her biri de net bir sonuç verir.

 

Böbrek yetmezliği olduğunu nasıl anlarsın: Öncelikle idrarda değişimler yaşanır. Rengi değişebilir, kokusu daha ağır hale gelebilir. Vücudun herhangi bir yerinde ani şişlikler görülebilir. Ayak bilekleri, bacaklar ve yüzde rahatsız edici şişlikler oluşmaya başlar. Tansiyonun beklenmedik anlarda yükselip düşmesi kişinin yaşam kalitesini derinden etkiler.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Böbrek Hastalığı Belirtileri

Böbrek Hastalığı Belirtileri