weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Boğaz Reflüsü Belirtileri

Boğaz Reflüsü Belirtileri

Boğaz Reflüsü Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Boğaz Reflüsü Belirtileri

Birçok insan boğaz reflüsü belirtileri hakkında araştırmalar yapar. Bu hastalık oldukça yaygındır. Yaşam kalitesini düşürür ve farklı hastalıklara da davetiye çıkarır. Dolayısıyla hastalığın belirtileri ve nedenleri hakkında bilgili olmak son derece önem arz eden bir ayrıntıdır. Bu yazımızda boğaz reflüsü ile ilgili bilinmesi gereken detaylara değindik.

 

Boğaz Reflüsü Belirtileri Nelerdir?

Çoğu kişi boğaz reflüsü belirtileri nelerdir araştırması yapar. Bu hastalık çeşitli belirtiler ile kendini hemen gösterir. Az bilinen bir reflü türüdür. Midedeki asidin boğaza dek ilerlemesi ile bazı boğaz reflüsü belirtileri ortaya çıkar. Larenjit, kronik boğaz temizleme ve ses kısıklığı sık şekilde görülmektedir. Öte yandan boğaz reflüsü belirtileri yalnızca bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Midede ekşime, göğüste yanma gibi haller de görülür. Astım, sık üst solunum yolu enfeksiyonları, geniz akıntısı, hırıltı, ses tellerinde iltihaplanma gibi gelişmeler de boğaz reflüsü belirtileri listesinde ön plana çıkar. Aynı zamanda boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, aşırı miktarda balgam ya da mukus, kronik öksürük, sürekli olarak boğazı temizleme ihtiyacı da yine boğaz reflüsü belirtileri arasında konumlanır.

 

Boğaz Reflüsü Neden Olur?

Kişiler boğaz reflüsü belirtileri kadar bu rahatsızlığa neyin yol açtığını da bilmek isterler. Boğaz reflüsü pek çok farklı faktörden kaynaklanabilen bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Mide asidinin boğaza erişim tahriş etmesi neticesinde meydana gelir. Bu tahriş hali mideyle yemek borusu arsında kalan yerde oluşur. Diğer yandan boğaz reflüsünün oluşum nedenleri bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Boğaz reflüsü yapan bazı faktörler de bulunur. Bunlar arasında genetik faktörler, mide sorunları, ağırlık kaldırmak, yanlış şekilde eğilmek, stres yaşamak, sigara ve alkol kullanmak, hamilelik, aşırı kilolu olmak ve kötü beslenmek de boğaz reflüsüne sebebiyet veren durumlar arasında yer almaktadır. Yukarıda saydığımız belirtileri görenlerin doktor yardımı almaları önerilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Partiden Bakın Bu Sefer Kim İstifa Etii!

İYİ Partiden Bakın Bu Sefer Kim İstifa Etii!