weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Boyun Düzleşmesi Belirtileri

Boyun Düzleşmesi Belirtileri

Boyun Düzleşmesi Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Boyun düzleşmesi belirtileri kişinin yaşam kalitesini gözle görülür şekilde düşürür. Boyun düzleşmesi rahatsızlığı boyun omurlarının normal eğriliğinin kaybedilmesi sonucunda meydana geldiği için; uyuşma, sırt ve baş ağrısı, boyun hareketlerinde yavaşlama, omuz sertleşmesi, güçsüzlük, denge problemleri, bacak ağrıları en göze çarpan semptomlar olur. Tedavi olunmaması halinde boyun düzleşmesinin şiddeti gitgide artacaktır.

 

Boyun Düzleşmesi Ne Gibi Rahatsızlık Yapar?

Günümüzde birçok kişi masa başında çalışmaktadır. Peki özellikle sürekli oturan kişilerde görülen boyun düzleşmesi ne gibi rahatsızlık yapar? Bu rahatsızlık, omuz ve sırt bölgesinde şiddetli ağrılara neden olur. Bu hastalıkla mücadele eden hemen hemen herkes ağrı çekerken kalbinde de baskı hissetmeye başlar. Bunun nedeni ise ağrının vücudun her yerine temas etmesidir.

 

Boyun düzleşmesi ne gibi rahatsızlık yapar sorusunun bir diğer yanıtı ise baş ağrısı, uzun süreli migren ağrısı ve sinir sıkışmasıdır. Disk sorunları da genelde boyun düzleşmesi sürecinde görülen semptomlar arasında yer alır. Omurga dejenerasyonu da yine bu hastalığın sonuçlarından biridir. Boyun düzleşmesini önlemek adına ergonomik bir çalışma alanı yaratmak önemlidir. Egzersizler de düzenli yapılmalıdır.

 

Boyun Düzleşmesi Ağrısı Nerelere Vurur?

Boyun omurları arasında yer alan disklerin zamanla aşınması ve birbirine sürtünüp sıkışması ile kendini gösteren boyun düzleşmesi, kişinin vücudunda birçok yerin ağrımasına neden olur. Boyun düzleşmesi ağrısı nerelere vurur dendiğinde akla ilk gelen bölgeler ise her daim boyun ve sırt kısmı olmuştur. Baş ve omuz ağrısı da bu süreçte sık sık görülür.

 

Boyun düzleşmesi ağrısı nerelere vurur diye sorduğunuzda akla gelen bir diğer detay ise boyun, sırt ve omuzda hissedilen her bir ağrının zaman içerisinde kronikleşmeye başlamasıdır. Bu bölgelere vuran ağrılar gün geçtikçe daha şiddetli hale gelecektir. İlaç, cerrahi operasyon ya da rutin egzersizler ile boyun düzleşmesi rahatsızlığının üstesinden gelinebilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
SMA Hastalığı Belirtileri

SMA Hastalığı Belirtileri