weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Boyun Düzleşmesi Belirtileri

Boyun Düzleşmesi Belirtileri

Boyun Düzleşmesi Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Boyun düzleşmesi belirtileri son yıllarda sıklıkla araştırılıyor. Günlük hayatta bilgisayar başında geçirilen sürenin artış göstermesi ve hareketsiz, birçok insan duruş bozukluğuna yol açıyor. Bu da şüphesiz ki, boyun düzleşmesi gibi problemleri beraberinde getiriyor. Bir tür omurga rahatsızlığı olan boyun düzleşmesi, çeşitli belirtiler ile kendini gösteriyor. Boyun düzleşmesiyle ilgili bilinmesi gerekenleri ele aldık.

 

Boyun Düzleşmesi Belirtileri Nelerdir?

Boyun düzleşmesinin en fazla görülen belirtisi boyun ağrısı oluyor. Bu ağrı omuz ve sırt bölümlerine yayılabiliyor. Ayrıca baş ağrısı da kişilerin yaşam kalitesini düşürüyor. Tedavi edilmediği zaman boyun düzleşmesi, kişilere zor zamanlar yaşatıyor. Boyun düzleşmesi belirtileri arasında ense ağrısı, omuzlarda yük varmış hissi, omuz ağrısı dikkat çekiyor. Bununla beraber, eğer ki, sinir köklerinde baskı durumu söz konusu ise kollar ve ellerde de uyuşma gözlemlenebiliyor. Boyun düzleşmesi belirtileri listesinde baş ağrısı, sırt ağrısı, boyun kaslarında güçsüzlük, boyun hareketlerinde güçlük ve boyun ağrısı da var. Tüm bu durumlar ise kişinin gün içinde yaşam kalitesini olumsuz manada etkiliyor. Bundan dolayı kişiler, tedavi seçeneklerini değerlendirmek üzere tıbbi yardım alıyorlar.

 

Boyun Düzleşmesi Nedenleri Neler?

Boyun düzleşmesi belirtileri kadar bu rahatsızlığın nedenleri de merak ediliyor. Bu tür hastalığın en yaygın nedeni ise kötü postür diyebiliriz. Yani duruş bozukluğudur. Buna bağlı şekilde omurgada olması gereken eğrilik kayboluyor ve boyun düzleşmesi oluşuyor. Duruş bozukluğuna yol açan bazı faktörler var. Bunlar arasında telefon kullanımının artış göstermesi, masa başında uzun saatler boyunca çalışmak, çalışma ortamının ergonomik olmaması, ağır sırt çantası taşımak, uzun saatler boyunca bilgisayar ve telefon kullanmak, özellikle de kızlarda ergenlik sürecinde vücudu saklama isteği. Bunlara ek olarak omurganın gelişimi esnasında kifoz ya da skolyoz gibi omurga bozukluklarına bağlı olan boyun düzleşmesi de oluşabilir. Omurganın gelişiminde şekil bozukluklarının olması da boyun düzleşmesine yol açabilir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri

Boğaz Enfeksiyonu Belirtileri