weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Cenin Ne Demek?

Cenin Ne Demek?

Cenin Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

 Cenin ne demek sorusu çeşitli sebeplerle sorulabilir. Özellikle hamileliğin farklı evrelerinde anne karnındaki bebekten farklı tabirlerle bahsedilmesi cenin ne demek sorusunu doğurabilir. Cenin, ana rahmine düşen bir bebeğin, doğum anına kadarki süreçte o bebeğe verilen isimdir. Eski adı dölüttür. Fakat bu kelime artık kullanılmamaktadır. Dünyaya gelen bebeğe artık cenin denmemektedir.

 

Cenin Ne Anlama Gelir?

Cenin, rahimdeki bebeğin 3. Aydan sonraki dönemine verilen addır. Bu zamandan itibaren doğuma kadarki süreçte bu şekilde adlandırılacaktır. Bu aşamadan önce ve sonrada bebeğe fetus denilebilmektedir. Cenin ne anlama gelir sorusu iki sebeple sorulabilir. 1. Sebep ana rahmindeki bebek hakkında bilgi almak için, 2. Sebep ise deprem anında “cenin pozisyonu” olarak tabir edilen pozisyon hakkında bilgi almak içindir. Bu pozisyon yine anne karnındaki bebekten esinlenilerek bu ismi almıştır. İki kol arasında baş ve ayaklar dizlerden kıvrık bir halde karın bölgesine doğru çekili olarak durmaya “cenin pozisyonu” denilmektedir. Cenin ne anlama gelir diye düşünenler, her iki durumda da anne karnındaki bebek olduğunu bilmelidirler.

 

Cenin Nedir Tıp

Cenin, hamileliğin 3. Ay başlangıcındaki, anne karnında yer alan bebeğe verilen isimdir. Tabi tıp dilinde bu canlıya henüz doğmamış olduğundan bebek değil, fetus ismi verilmektedir. Cenin nedir tıp dilinde anne karnında yer alan dölütün, embriyo dönemini (hamileliğin başlangıcından itibaren 8. Haftalık döneme kadar anne karnındaki bebeğe verilen isim) tamamladığını ve bir sonraki aşamaya geçtiğini ifade eden bir kelimedir. Cenin nedir tıp camiasında çeşitli açıklamaların yapılacağı bir konu değildir ve farklı görüşlere kapalı olan net bir bilgidir. Bu durum tüm dünyada kabul görülmüş ve bebeğin gelişim evrelerine farklı isimler verilmiştir. Cenin dönemi gebeliğin sonlanmasına kadar devam etmektedir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bohem Ne Demek?

Bohem Ne Demek?