weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Chill Ne Demek?

Chill Ne Demek?

Chill Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

 Chill ne demek sorusu özellikle sosyal medya paylaşımlarında sıklıkla rastlandığı için merak edilmektedir. Chill İngilizce kökenli bir kelimedir ve “sakin kalmak” durumunu ifade etmek için kullanılır. Ayrıca soğuk, sakin, huzur anlamlarında da chill kelimesi kullanılabilmektedir. Son dönemlerde farklı medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda öne çıkan bir kelime olmuştur. Bundan dolayı popülerleşmiştir.

 

Chill Out Ne Demek?

Chill kelimesi sakinliği ifade etmesinin yanı sıra chill out ne demek diye düşünenler olabilir. Bu da yine aynı kelimeden türetilmiş olan ve “sakin ol” anlamına gelen bir sözcüktür. Çeşitli anlarda kullanılabilen günlük bir kelimedir. Bundan dolayı farklı medya paylaşımlarında ve konuşmalarda kullanılmaktadır. Chill out ne demek diye düşünenler İngilizce sözlüklerde ya da Google üzerinden yapacakları pek çok aramada kelimenin anlamını bulabilirler ve farklı kaynaklardan da teyit etmeleri mümkündür. Sakin ol, sakin kal gibi anlamları içeren bu kelime, soğuk kanlı olunması gereken anlarda kullanılır. Ayrıca rahatlamak için yapılan etkinliklerin paylaşımlarında da bu kelimeyi içeren açıklamalar bulmak mümkündür.

 

Chill Mood Ne Demek?

“chill” kelimesinden yola çıkarak pek çok sakinlik içeren kelime ve durum ifadeleri bulmak mümkündür. Özellikle chill mood ne demek sorusuna cevap vermek gerekirse; “soğutma modu” olarak çevrilmektedir. Fakat İngilizce dilindeki bazı sözcükler ve cümle kalıpları Türkçeye çevrilirken direkt çeviri anlamı baz alınmaz. Buradaki soğutma modundan anlatılmak istenen, rahat ve sakin bir ruh haline geçiş yapmak, hareketsiz ve sorunsuz bir döneme girmek anlamlarını taşımaktadır. Chill mood ne demek sorusuna çeşitli örneklerle cevap bulmak mümkündür. Örneğin; sosyal medyada sıklıkla kullanılan “chill time” ifadesi, sakinleşme zamanı anlamlarını taşımaktadır. Chill mood sözü de buna benzer bir ruh halini ifade etmektedir. Bundan dolayı sizde günlük paylaşımlarınızda rahatlıkla bu ifadenin geçtiği açıklamalar yazabilirsiniz.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cenin Ne Demek?

Cenin Ne Demek?