weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam CRP Yüksekliği Belirtileri

CRP Yüksekliği Belirtileri

CRP Yüksekliği Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

CRP yüksekliği belirtileri yani C-Reaktif Protein yüksekliği semptomları şu şekilde sıralanabilir: Yüksek ateş, yorgunluk, kas sistemi ağrıları, baş ağrıları, eklemlerin şişmesi, iştah kaybı, cilt yüzeyinde meydana gelen kızarıklıklar, solunum güçlükleri, kilo kaybı, mide bulantısı, ani kusma, karın ağrısı ve ishal olma durumu en sık görülen CRP yüksekliği belirtileri arasında yer almaktadır.

 

CRP Yükselince Vücutta Ne Olur?

Günümüzde birçok kişi, CRP yükselince vücutta ne olur sorusunu dile getirmektedir. Sağlıklı bireylerin vücudunda plazma CRP değeri her zaman çok düşük seviyelerde seyreder. CRP değeri yükseldiği andan itibaren insan bedeninde enfeksiyon ve enflamasyon olduğuna kanaat getirilir. Kalp krizi riski de böylece artmaya başlar. Kişi kendini son derece konforsuz hisseder, nefes darlığı yaşayabilir.

 

CRP yükselince vücutta ne olur denince akla gelen diğer ayrıntılar ise şunlar olur: Bireyin vücudunda doku ölümleri gerçekleşir; yani tümör oluşma ihtimali tetiklenecek demektir. Bunun için çeşitli önlemler alınabilir ancak kişi kendi kendine geçmesini beklememelidir. Her zaman bir doktordan yardım alınmalı ve buna göre doğru bir yol izlenmelidir.

 

CRP Ne Kadar Yüksek Olursa Tehlikeli Olur?

Peki CRP ne kadar yüksek olursa tehlikeli olur sizce? Bunun da bir cevabı var: Belli tetkikler yapılır ve hasta adaylarının kalp damar hastalığı riski tespit edilir. CRP seviyesi 1 mg/L’den daha az olan bireyler düşük riske sahip demektir. CRP düzeyi 1 ila 3 mg/L olan kişiler ise orta risk grubu olarak nitelenir. CRP düzeyi şayet 3 mg/L’den daha yüksekse yüksek riskli grup olarak tanımlanmaktadır.

 

Sonuç olarak CRP ne kadar yüksek olursa tehlikeli olur sorusunun yanıtını bu şekilde vermiş oluyoruz. Siz de risk grubunda yer alıyorsanız en kısa süre içerisinde CRP yüksekliği nedeni ile tedavi görmenizi tavsiye ederiz. Aksi halde yaşam kaliteniz hızla düşmeye başlayacak demektir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Böbrek Yetmezliği Belirtileri

Böbrek Yetmezliği Belirtileri