weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Doğum Belirtileri Nelerdir, Doğumun Yaklaştığını Nasıl Anlarsınız?

Doğum Belirtileri Nelerdir, Doğumun Yaklaştığını Nasıl Anlarsınız?

Doğum Belirtileri Nelerdir, Doğumun Yaklaştığını Nasıl Anlarsınız?
Okunma Süresi: 2 dk

Doğum belirtileri arasında anne adayının günlük yaşamını derinden etkileyen detaylar yer alır. Mide bulantısı, sırtta meydana gelen ağrılar, pelvik kaslarda baskı hissi, rahimden su gelmesi, rahim ağzının beklenenden fazla açılması ve kasılmalar doğumun geldiğini gösteriyor olabilir. Semptomlar kişinin yerinde duramamasına neden olacak kadar arttıysa acilen alanında uzman bir doktora başvurulmalıdır.

 

Doğumun Yakın Olduğunu Nasıl Anlarız?

Her anne adayı doğumun yakın olduğunu nasıl anlarız sorusunun cevabını merak eder. Bunu anlamak için belirtiler görmek gerekir. Örneğin düzenli şekilde rahim kasılmaları yaşanmaya başlar. Kesenin patlaması ile birlikte su gelir ve doğum başlar. Doğum öncesinde rahim ağzı yavaş yavaş açılıp incelmeye başlar, anne adayı birey bunu rahatlıkla anlayabilir.

 

Doğumun yakın olduğunu nasıl anlarız sorusunun diğer yanıtları ise şu şekilde özetlenebilir: Hamile bireyin ruh hali inişli çıkışlı bir hal alır. Ani ağlama nöbetleri, alakasız anlarda bile gelen gülme krizleri doğum başlangıcını haber veriyor olabilir. Heyecan ve gerginlik ise en sık rastlanan duygulardır. Az seviyede vajinal kanama da doğumun geldiğini işaret edebilir.

 

Doğum Sancıları Tam Olarak Nerelerde Olur?

Doğum sancıları tam olarak nerelerde olur biliyor musunuz? Genellikle karnın alt bölgesinde, fakat en çok kasıklarda ortaya çıkar. Karın kısmında hissedilen ağrılar rahmin kasılması neticesinde kendini gösterir. Düzenli aralıklarla nükseden bu sancıların şiddeti ise gün geçtikçe artmaya başlar. Bel ağrıları ise sırtın üst kısımlarına doğru uzanır.

 

Doğum sancıları tam olarak nerelerde olur sorusunun bir diğer yanıtı da pelvik bölgedir. Pelvik kasların kasılmasına neden olan sancılar görülür. Anne adayı, doğum yaklaştıkça bu ağrıların daha da şiddetlendiğini hissedecektir. Pelvik kısımda rahmin aşağı doğru daha sert baskı görmesiyle birlikte doğumun gelmeye başladığını anlayabilirsiniz. Doğum sancıları her zaman doğumun başlangıcı olarak kabul gören bir semptomdur.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaz Sıkışması Belirtileri

Gaz Sıkışması Belirtileri