weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam E-devlet Tek Pencere

E-devlet Tek Pencere

E-devlet Tek Pencere
Okunma Süresi: 2 dk

E-devlet Tek Pencere, uygulaması sayesinde Ticaret Bakanlığının işbirliğinde en iyi altyapılara ulaşabileceksiniz. Hangi belge türüne başvuru yapmak istediğinizi seçmenize olanak verecek ekranla karşılaşmış olacaksınız. Belge başvurularının ve gerekli tüm başvuruların takibini gerçekleştireceğiniz alanlar açılacaktır. Gümrük kontrolü ile ilgili E-devlet Tek Pencere sisteminden verimli sonuçlara erişebileceksiniz. Sağlanan entegrasyon sayesinde başvurusu yapılan belgelerle ilgili izinler daha hızlı bir şekilde düzenlenecek ve değerlendirilecektir.

 

E-devlet Tek Pencere Nedir?

Çeşitli sektörlerde alım satım hizmetlerini veren ve ihracat-ithalat işlemlerinde yükümlü olanların, kamu kurum ve kuruluşlarından birtakım izinleri almaları gerekmektedir. Bu izinlerin online ortamlarda alınabilmesi için E-devlet Tek Pencere sistemi aktif hale getirilmiştir. Buna göre elektronik ortamlara aktarılan işlemlerin zaman kazandırdığından söz etmek mümkündür. Yükümlülerin başvuru esnasında hangi belgeleri ibraz etmeleri gerektiğine dair açıklamalara ve detaylara yer verilmektedir. E-devlet Tek Pencere ile kurum ve kuruluşlardan gerekli randevular oluşturulmakta olup, belgelerin ibrazı için tarih ve saat bilgileri girilmektedir. Buna göre elektronik ortamlarda ve tek bir noktada gerçekleştirilecek olan başvuruların neticesinin olumlu olması halinde yükümlü, bu bilgileri dış ticaret içerisinde olduğu paydaşlarıyla yine elektronik ortamlarda paylaşımda bulunacaktır.

 

E-devlet Tek Pencere Giriş

Yukarıda bahsettiğimiz iş ve işlemlerle ilgili olarak gerekli koordinasyonun sağlanabilmesi amacıyla E-devlet Tek Pencere sistemine yer verilmiştir. Tüm çalışmaların tek bir çatı altında birleştirildiğinden söz ederken, bu hususta gerekli genelgelerin takip edileceğini de vurgulayabiliriz. Resmi Gazete’de yayımlanan Gümrük Hizmetlerinde Tek Pencere konulu genelgenin uygulanışında e-devlet kapısının pratik çözümleri getireceğini görebileceksiniz. E-devlet Tek Pencere sistemine alınmasına ilişkin duyuruların sonrasında yükümlülerin bu yöntemle vakit kaybetmeden başvurularını tamamladıkları görülmektedir. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında tamamlanan tüm teknik aşamaların ardından e-devlet üzerinden başvuru sürecinin tamamlandığını belirtebiliriz.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
E-devlet Silah Ruhsat Başvurusu

E-devlet Silah Ruhsat Başvurusu