weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Gebeş Kaplumbağa Ne Demek?

Gebeş Kaplumbağa Ne Demek?

Gebeş Kaplumbağa Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

 Gebeş kaplumbağa ne demek diye merak eden pek çok sosyal medya kullanıcı bulunmaktadır. Argoda hakaret anlamında ve karnı şiş olanlar için kullanılan bu ifade aslında bir kaplumbağa türünün adıdır. Gebeş kaplumbağalar Galapagos Adaları’nda yaşayan ve 5 parçalı gövdesi bulunan bir hayvandır. Dişi kaplumbağaların karnında şişlik bulunur ve bu durum dişinin yumurtlayacağı anlamına gelmektedir.

 

Gebeş Kaplumbağa Anlamı Nedir?

Gebeş kaplumbağa hakaret anlamında kullanılan bir söz olmasına rağmen pek çok kişi “gebeş” diye tabir edilen kelimenin anlamını bilmemektedir. Gebeş kaplumbağa anlamı nedir diye düşünenler bunun bir kaplumbağa türü olduğunu bilmelidirler. 5 parçalı kabukları bulunan bu kaplumbağalar en dikkat çeken yanı bu kabuklardır. Kaplumbağagiller familyasının üyesinin olan bu tür, kabuğu sayesinde hem dış tehlikelerden korunur hem de organlarına zarar gelmemesi için ideal bir kalkan görevi oluşturur. Gebeş kaplumbağa anlamı nedir sorusunun en net yanıtı budur. Son zamanlarda sosyal medyada dolanan “gebeş kaplumbağa” terimi argo bir tabirle ve aşağılamak adına kullanılmaktadır. Bundan dolayı kullanılması etik ve saygın değildir.

 

Gebes Kaplumbaga Kim?

Gündemde yer eden “gebeş kaplumbağa” sözü ile gebes kamlumbaga kim sorusu da meydana gelmiştir. Azadi Kaya isimli vatandaşın yaptığı sokak röportajında kullandığı bu ifade popüler kültürün de etkisiyle yayılmaya başladı. Gebes kaplumbağa kim diye merak edenler Azadi Kaya diye arama yaparak konunun aslını öğrenebilirler. Bir YouTube kanalında yayınlanan bu röportajda hükümet yanlısı olanları Eleştiren Kaya, gebeş kaplumbağa ifadesini kullanmış ve popülerlik kazanmıştır. Buradaki amaç kesinlikle popüler olma çabası olmayıp, düşüncelerini söylerken kullandığı ifadenin izleyici kitle tarafından popülerleştirilmesidir. Yaptığı benzetme ile Azadi Kaya’nın yer aldığı röportaj da oldukça ilgi görmüştür. Merak edenler Sokağın Gündemi YouTube kanalına bir göz gezdirebilirler.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de Katliam: Ölü Sayısı 3...

Kocaeli'de Katliam: Ölü Sayısı 3...