weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Gırtlak Kanseri Belirtileri  

Gırtlak Kanseri Belirtileri  

Gırtlak Kanseri Belirtileri  
Okunma Süresi: 2 dk

Gırtlak kanseri belirtileri birçok insanın araştırdığı bir konudur. Larinks olarak da bilinen gırtlak, nefes borusunun ön ve üst alanında yer alır. Solunum ve ses konusunda görevlidir. Zar, doku, bağ ve kıkırdaktan oluşur. Kutu görünümde bir yapıdadır. Gırtlak kanseri dünya çapında tütün ve sigara kullanımdaki artış nedeni ile son dönemlerde görülme sıklığı artan bir hastalıktır. Çeşitli belirtiler ile ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

 Gırtlak Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalık, diğer bütün kanser çeşitleri gibi başlangıç döneminde gizli bir şekilde ilerler ve şüphe çekici belirti göstermez. Tanı alan kişiler incelendiğinde ilk belirti olarak ses kısıklığı ortaya çıkar. Yani gırtlak kanseri belirtileri arasında en önemli gösterge ses kısıklığı olmaktadır. Hızlı bir şekilde ilerleyen kanser çeşidi olduğu için diğer aşamalarda farklı belirtiler ortaya çıkar. Gırtlak kanseri belirtileri arasında diğer önemli hususlar; boğazda takılma hissi, kanlı tükürük ve balgam, kilo kaybı ve iştahsızlık, öksürük, kulak ağrısı, boyun bölgesinde şişkinlik, boyunda ağrı ve yara, yutma zorluğu, nefes darlığı ve ses kısılması şeklindedir. Yutma güçlüğü, nefes darlığı ve sesin kısılması, en fazla görülen durumlardır.

 Gırtlak Kanseri Tedavi Yöntemleri

Gırtlak kanseri belirtileri hakkında bilgi almak isteyenler, bu hastalığın tedavisini de öğrenmek ister. Öncelikle teşhis, hekim muayenesi sonucunda yapılır. Muayene öncesinde kişinin şikayetleri dinlenir. Muayenede bazı testler ve incelemeler yapılır. Teşhis alan kişilerde tedavi süreci planlanır iken farklı organ ve dokulara da yayılım olup olmadığına bakılır. Tedavi, hastalığın durumu, hastanın yaşı ve diğer hastalıkları gibi çeşitli durumlara göre değişir. Tedavi için radyoterapi, kemoterapi ve cerrahi operasyonlar tercih edilir. Bu uygulamalar tek başına yapılabileceği gibi birden çok uygulama da aynı anda yapılabilir. Ameliyat, genel olarak tümörün yüzeyde ve ses telleriyle sınırlı olduğu erken evrelerde tercih edilmektedir. Tedavi seçenekleri bu şekildedir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Geniz Eti Belirtileri  

Geniz Eti Belirtileri