weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Göz Kayması Neden Olur?

Göz Kayması Neden Olur?

Göz Kayması Neden Olur?
Okunma Süresi: 2 dk

Göz Kayması Neden Olur?

Göz kayması veya tıbbi adıyla strabismus, gözlerin aynı noktaya odaklanamaması durumudur. Genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkar ve erken teşhis ile tedavi edilebilir. Göz kaymasının birçok olası nedeni vardır; bunlar arasında genetik yatkınlık, göz kaslarının anormal gelişimi, refraksiyon hataları (miyopi, hipermetropi, astigmatizma), beyin ve sinir sistemini etkileyen koşullar ve bazı sağlık sorunları sayılabilir.

Göz Kayması Neyin Belirtisidir?

Göz kayması bazen daha ciddi sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir. Nörolojik bozukluklar, tümörler, şeker hastalığı ve tiroid hastalıkları gibi durumlar göz kaymasına neden olabilecek altta yatan faktörler arasındadır. Ayrıca, travma veya kafa yaralanmaları sonrasında da göz kayması görülebilir.

Göz Kayması Nasıl Geçer?

Göz kaymasının tedavisi altta yatan nedenlere göre değişir. Gözlük veya kontakt lens kullanımı, göz içi prizma lensleri, göz egzersizleri (ortoptik tedavi) ve cerrahi işlemler en yaygın tedavi yöntemleridir. Çoğu durumda, özellikle erken yaşlarda müdahale edildiğinde, tedavi ile görme fonksiyonları önemli ölçüde iyileştirilebilir.

Göz Kayması Geçer Mi?

Göz kaymasının geçip geçmeyeceği, kişinin durumuna ve tedaviye verdiği yanıta bağlıdır. Erken teşhis ve düzenli takip ile göz kayması önemli ölçüde düzelebilir ya da tamamen iyileşebilir. Ancak tedavi edilmezse kronik hale gelebilir ve hem görme kalitesini hem de estetik görünümü olumsuz etkileyebilir.

Göz Kayması Ameliyatsız Düzelir Mi?

Göz kaymasının ameliyatsız düzelip düzelmeyeceği duruma bağlıdır. Hafif vakalar ve bazı özel durumlar gözlük, prizma lensler veya göz egzersizleri gibi non-invaziv tedavilerle düzelebilir. Ancak, daha ciddi veya kronik hale gelmiş göz kaymalarında cerrahi müdahale gerekli olabilir. Göz kaslarını doğru pozisyona getirerek uyumlu hareket etmelerini sağlamak amacıyla yapılan cerrahi işlemler, göz kaymasının düzeltilmesinde etkili bir yöntemdir. Erken dönemdeki müdahaleler genellikle daha başarılı sonuçlar vermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göz Altı Morluğu Neden Olur?

Göz Altı Morluğu Neden Olur?