weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Göz Tansiyonu Belirtileri

Göz Tansiyonu Belirtileri

Göz Tansiyonu Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Göz tansiyonu belirtileri çoğu insan tarafından araştırılır. Göz tansiyonu, oküler hipertansiyon olarak da isimlendirilir. Göz içindeki basıncın 21 mmHg’den daha yüksek olması halidir. Ciddi vakalarda bulantı, kusma, gözlerde ağrı ve kızarıklık, görme güçlüğü yaşanabilir. Normalde artan basınç, oküler sıvının üretimi ile atılımı arasındaki dengesizlikten kaynaklanan bir durumdur. Ağırlıklı olarak kırk yaşında üzerindeki insanlarda ve miyop, diyabet ve hipertansiyon gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerde görüşür. Göz tansiyonunun belirtileri ve nedenlerini açıkladık.

 

Göz Tansiyonu Belirtileri Nelerdir?

Gözünüzde yüksek tansiyondan şüpheleniyor iseniz bir göz doktoruna görünmenizde fayda vardır. Tipik olarak tedavi, gözün içindeki basıncı kontrol altına almak adına göz damlalarının kullanılmasını içermektedir. Uygun tedavi ile glokom geliştirme riski minimize edilmiş olacaktır. Göz tansiyonu belirtileri çok çeşitlidir. İlk belirtilerden biri de görüş alanının daralmasıdır. Kişi, görüş alanının azaldığını sık olarak fark edebilir. Göz tansiyonu, gözlerde kızarıklık ya da ağrı hissine de yol açar. Bu durumdan muzdarip olanlar gözlerinin kızardığını ve ağrı çektiklerini dile getirirler. Göz tansiyonu belirtileri arasında bir diğeri de bulanık görüştür. Bununla beraber, baş ağrısı, mide bulantısı veya kusma, ışığa karşı duyarlılık ve karanlıkta görme zorluğu da göz tansiyonu belirtileri listesindedir.

 

Göz Tansiyonu Nedenleri Nelerdir?

Göz tansiyonu belirtileri hakkında bilgi verdik. Peki, göz tansiyonu neden olur? Gözlerde yüksek basıncın meydana gelmesi, gözlerin içinde konumlanan, göz içi basıncın çoğalmasına yol açan sulu bileşenin üretimi ve ortadan kaldırılması arasındaki dengesizlik halidir. Bununla beraber, kırk yaş üstü, miyop, diyabet ve hipertansiyon hastalıkları bulunan, ailesinde glokom ya da göz tansiyonu olan, uzun zamandır kortikosteroid ilaçlar kullanan ve göz bölgesinde ameliyat ya da darbe öyküsü olan bireylerde bu hastalığın ortaya çıkması muhtemeldir. Yukarıdaki göz tansiyonu belirtileri fark edildiği anda tıbbi yardım almak ve bir göz doktoruna görünmekte fayda vardır. Böylece hastalığın hem teşhisi hem de tedavisi daha kolay olacaktır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan'dan, Gazze'den Getirilen Hastalara Ziyaret

Erdoğan'dan, Gazze'den Getirilen Hastalara Ziyaret