weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
EskiÅŸehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
Ä°stanbul
Ä°zmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
KahramanmaraÅŸ
Mardin
MuÄŸla
MuÅŸ
NevÅŸehir
NiÄŸde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
TekirdaÄŸ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
UÅŸak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Güneş Çarpması Belirtileri  

Güneş Çarpması Belirtileri  

Güneş Çarpması Belirtileri  
Okunma Süresi: 2 dk

Güneş çarpması belirtileri arasında: Baş dönmesi, şiddetli baş ağrısı, kusma, bulantı, nabzın hızlanması, bayılmaya eğilimli olma, kızarık cilt yüzeyi, yüksek vücut ısısı gibi semptomlar yer alır. Siz de bu tür belirtiler görüyorsanız en kısa süre içerisinde bir hekime görünmelisiniz. Güneş çarpması rahatsızlığı yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle açık tenli bireylerde bu rahatsızlığa daha çok rastlanır.

 

Güneş Çarptığını Nasıl Anlarız?

Güneş çarptığını nasıl anlarız diye soranlar için şunu söylememizde yarar var: Günde birkaç kez kusuyor, şiddetli baş ağrılarıyla mücadele ediyor, bir türlü terleyemiyor ve kendinizi aralıksız bir şekilde sinirli hissediyorsanız sizi güneş çarpmış olabilir. Özellikle güneş altında çok kalan bireylerde bu rahatsızlık daha sık görülür. Dikkatli olunmalı, bununla alakalı olarak acilen bir önlem alınmalıdır.

 

Güneş çarptığını nasıl anlarız deyince akla gelen diğer detaylar ise sersemlik hissidir. Kişi kendini her an yorgun ve sersem hissetmeye başlar. Ayrıca yürüme bozukluğu ortaya çıkar. Kişi, yolda yürürken sendelemeye başlar hatta zaman zaman bayılacak gibi hissedebilir. Böyle durumlarda güneş çarpmasından şüphe etmek gayet mantıklı olacaktır.

 

Güneş Çarpması Kaç Gün Sürer?

Güneş çarpması geçiren bir kişi bu rahatsızlığın kaç gün devam edeceğini merak eder, bu çok doğaldır. Güneş çarpması kaç gün sürer sorusunun yanıtı ise şu şekilde verilebilir: İyileşme süreci tamamen kişinin bir uzmandan yardım alıp almamasına bağlıdır. Kimi bireylerde süreç daha uzundur kimilerinde ise çok daha kısadır.

 

Güneş çarpması kaç gün sürer sorusuna net bir cevap istiyorsanız 2-3 gün cevabını verebiliriz. Bu süreç içerisinde sıcak çarpması yaşanır, kişi hastaneye gider ve sıvı tedavisi yaptırır. Zaman zaman 1 günlük bir süreç bile yeterli olabilir. Önemli olan ise profesyonel bir hekimin görüşünü alarak ilerlemektir. Böylelikle en az hasarla güneş çarpması evresi atlatılır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gizli Åžeker Belirtileri

Gizli Åžeker Belirtileri