weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Hipotiroidi Belirtileri  

Hipotiroidi Belirtileri  

Hipotiroidi Belirtileri  
Okunma Süresi: 2 dk

Hipotiroidi belirtileri araştırılıyor. Hastalık, tiroid bezinin hormonları yeteri kadar üretmediği hallerde ortaya çıkar. Bu durumda bağışıklık sistemi tiroid bezine saldırmış olur. Diğer sebepler ise iyot alımının yetersizliği ve tiroid hasarıdır. Bu hastalığın meydana gelmesi sonucunda depresyon, kilo alımı, yorgunluk ve tiroid bezinde büyüme görülür. Hipotiroidi hakkında bilinmesi gerekenleri açıkladık.

 

Hipotiroidi Belirtileri Nelerdir?

Vatandaşlar hipotiroidi belirtileri hakkında bilgi edinmek isterler. Bu hastalıkta görülen belirtiler hormonlardaki eksikliğin ciddiyetine bağlı şekilde farklılık gösterir. Belirtiler ilk etapta belli belirsiz olabilir. Birkaç senede yavaş yavaş belirginlikte artış olur. Buna göre hipotiroidi belirtileri söz konusu olduğunda işitme problemleri, kaşlarda seyrekleşme, uykusuzluk, terlemede azalma, kansızlık, libido düşüşü, denge ve odaklanma sorunu öne çıkar. Tabii ki, hipotiroidi belirtileri bunlar ile sınırlı olmamaktadır. Başka hipotiroidi belirtileri de gözlemlenir. Bunlar ise guatr büyümesi, hafıza sorunları, depresif ruh hali, kalp hızında yavaşlama, saçların ve tırnakların kırılgan hale gelmesi, saçların seyrekleşmesi, ağrılı regl süreci, düzensiz regl, eklem ve kaslarda ağrı, kaslarda güçsüzlük, kilonun artması, cildin kuruması, kabızlık, halsizlik şeklinde sıralanabilir.

 

Hipotiroidi Neden Olur?

Birçok insan hipotiroidi belirtileri dışında bu hastalığın neden olduğunu da öğrenmek ister. Hastalığa katkıda bulunan pek çok farklı faktörden söz etmek mümkün olacaktır. Bu hastalığın en sık nedeni hashimoto tiroidi olarak bilinen bir otoimmün rahatsızlıktır. Bağışıklık sisteminin kendi vücut dokularına saldırması sonucunda meydana gelir. Hipertiroidi tedavisinin komplikasyonu olarak da bu rahatsızlık oluşabilir. Çok fazla tiroit hormonu üreten bireyler çeşitli tedavilere tabi tutulur sonuç olarak bu tür tedavilerin aşırı olması ise hipotiroidi ile sonuçlanabilir. Hastalığa katkıda bulunan farklı nedenlerden de söz edilebilir. Bunlar arasında ise tiroit bezinin ameliyat ile alınması, radyasyon tedavisi, çeşitli ilaçların kullanımı, doğumsal rahatsızlıklar, hipofiz bezinde bozukluk olması, gebelik, iyot eksikliği dikkat çeker.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hipertansiyon Belirtileri

Hipertansiyon Belirtileri