weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Hormon Bozukluğu Belirtileri  

Hormon Bozukluğu Belirtileri  

Hormon Bozukluğu Belirtileri  
Okunma Süresi: 2 dk

Birçok insan hormon bozukluğu belirtileri hakkında bilgi edinmek ister. Bu tür rahatsızlıklar, üreme, büyüme, metabolizma ve kan basıncı gibi vücut için mühim olan hormonların çok veya az şekilde salgılanması sonucunda ortaya çıkar. Endokrin sistem son derece karışık bir salgı bezi grubu olmaktadır. Bazı hastalıklar da bu salgı bezlerini ciddi anlamda etkilemektedir. Detayları açıkladık.

 

Hormon Bozukluğu Belirtileri Nelerdir?

İnsanlar hormon bozukluğu belirtileri hakkında bilgi edinmek isterler. Hormonlar vücudun kimyasal habercileri olarak lanse edilir. Endokrin bezde üretilen bu kimyasallar kan dolaşımıyla eriştiği organ ve dokulara ne yapmaları gerektiğini söyler. Üreme ve metabolizma da dahil olmak üzere pek çok hayati organ, hormonların etkisi altındadır. Hormonların az ya da çok çalışması sonucunda da hormon bozukluğu belirtileri görülür. Bu tür belirtiler kişiden kişiye farklılık gösterir. Hormonlar bireyin gene vücut sağlığının ayrılmaz bir parçasıdır. Hormonlardaki bozukluk, farklı hormon bozukluğu belirtileri ile kendini belli eder. Bunlar arasında ise terleme, depresyon, cinsel istekte düşüş, saçlarda zayıflama, sık şekilde idrar yapma, kilo kaybı, ishal, kabızlık ön plana çıkar.

 

Hormon Bozukluğu Nedenleri Neler?

Vatandaşlar hormon bozukluğu belirtileri kadar bu tür bir sağlık sorununa neyin ya da nelerin de yol açtığını öğrenmek isterler. Hormonlar endokrin sistemi bezler tarafından üretilmektedir. Kan dolaşımından organ ve dokulara erişim sağlarlar. Organlara ne yapmaları gerektiğini söyleyen mesajlar iletirler. Hormonların pek çok farklı vücut sürecini düzenlemek adına hayati önem taşıdıkları bilinir. Öte yandan hormonal dengesizlik çeşitli nedenlerden kaynaklanır. Hangi bez ve hormonun etkilendiğine göre altta yatan sebep de farklılık gösterir. Temel endokrin bezlerin hastalanmasının en önemli nedenleri arasında travma, kanser hastalığı tedavisi, bazı ilaçlar, stres, yeme bozukluğu, tümör, hormon tedavisi, tiroidi, cushing sendromu, hipogonadizm, hipotiroidizm ve şeker hastalığı yer alır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hipotiroidi Belirtileri  

Hipotiroidi Belirtileri