weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam HPV Belirtileri

HPV Belirtileri

HPV Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

HPV belirtileri denince akla gelenler: Cinsel organ üzerinde meydana gelen siğiller, ağız yaraları, yanma, kaşıntı, anormal düzeyde akıntı ve ağrı hissi şeklinde sıralanabilir. HPV ciddi bir rahatsızlıktır ve doktor takibi olmadan kendi kendine geçmesinin beklenmesi büyük bir yanlıştır. Siz bu hatayı yapmayın, en kısa süre içerisinde uzman bir hekime danışın.

 

HPV Olduğum Nasıl Anlaşılır?

Bugüne baktığımızda birçok kişinin HPV olduğum nasıl anlaşılır sorusunun yanıtını aradığını görüyoruz. HPV olduğunuzu anlamanız için hastaneye giderek çeşitli tetkikler yaptırmalısınız. Her bir test, sizi HPV olup olmadığınıza dair bilgilendirmek için özel olarak hazırlanmaktadır. İçinizde bu yönde bir şüphe olsa da olmasa da testlerinizi yaptırmalısınız.

 

HPV olduğum nasıl anlaşılır sorusuna şöyle bir cevap daha vermek isteriz: Genital bölgede siğil ya da herhangi bir yara oluşumu görüldüyse ve kişi cinsel yaşamında herhangi bir şekilde korunmuyorsa HPV olma ihtimali yüksektir. Özellikle birden fazla partneri olan bireylerin korunmaması, HPV virüsü kapmalarına neden olabilir. O nedenle her daim önlem alınmalı ve buna göre hareket edilmelidir.

 

Kadında HPV Belirtileri Nelerdir?

Kadında HPV belirtileri nelerdir? HPV ne yazık ki kadınlarda kolay kolay semptom göstermiyor. Fakat bazı durumlarda genital siğillere rastlanabilir. Anüs çevresinde de siğil oluşumu görülebilir. Rahim ağzı değişiklikleri de belirtilere örnek olarak verilebilir. Rahim ağzında beklenmeyen şekilde anormal hücre büyümesi ortaya çıkabilir.

 

Kadında HPV belirtileri nelerdir sorusunun diğer yanıtları ise şöyledir: Vajinal akıntının anormal düzeyde olması, HPV’nin varlığına işaret ediyor olabilir. Nadiren de olsa bu virüs, kadın hastalarda pelvik kas ağrılarına davetiye çıkarabilir. Bu ağrılar şiddetli olmasa bile ara ara kendini hissettirecek kadar olur. Yüksek riskli HPV türleri ise rahim ağzı kanserine neden olarak ortaya çıkabilmektedir. Bireyler her zaman kontrollerini yaptırmalıdır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kolesterol Belirtileri

Kolesterol Belirtileri