weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam İğne Yutmuş Maymun Ne Demek?

İğne Yutmuş Maymun Ne Demek?

İğne Yutmuş Maymun Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

İğne yutmuş maymun ne demek sorusu, enteresan bir benzetme olduğundan dolayı merak edilebilir. Bu ifade çok zayıflamış ve zayıflıktan bitkin düşmüş anlamında kullanılır. Herhangi bir sebepten dolayı aşırı ve bir anda zayıflayan kişilere yönelik bir tabirdir. Dilimizde bu vb. pek çok deyim denilebilecek ifade bulunmaktadır. Komik gelebilecek bir benzetmedir ve herkes tarafından bilinmez.

 

İğne Yutmuş Maymun Deyim mi?

Deyim benzeri ifadeler dilimizde sıklıkla kullanılır. Bundan dolayı iğne yutmuş maymun deyim mi diye merak edenler de olabilir. Deyimler tam olarak ne zaman çıktığı bilinmeyen, enteresan benzetmelerdir. Bir durumu ifade etmek için kullanılır. Bu ifade ise deyim mi yoksa bir benzetme mi tam olarak bilinmemektedir. Farklı kaynaklarda iğne yutmuş maymun deyim mi sorusuna farklı açıklamalar bulunabilir. Zira hem deyime benzemekte hem de deyimden farklıdır. Pek çok kaynakta bu ifadenin deyim olabileceği yönünde açıklamalar da bulunur. İğne yutmuş maymuna dönmek, oldukça komik ve esprili bir anlatım şeklidir. Halk arasında genelde kullanılmayan, unutulmuş deyimler arasında yer alır demek doğru olur. Bundan dolayı merak edenler çeşitli ve net bir bilgiyi ancak deyimler sözlüklerinde bulabilirler.

 

Bir İğne Bir İpliğe Dönmek

İğne yutmuş maymun benzetmesinde olduğu gibi aynı anlama gelen bir başka deyim ise bir iğne bir ipliğe dönmek deyimidir. Bu da yine çok zayıf kişiler için kullanılır. Sonradan zayıflayan ve şaşılacak derecede kilo veren kişiler iğne ve ipliğe benzetilir. Bu materyaller oldukça ince yapılı üretildiğinden bu benzetme kullanılır. Bir iğne bir ipliğe dönmek sözü, genellikle dertten, sıkıntı ve stresten dolayı zayıflayan kişileri tarif etmek için geçerli bir sözdür. Türkçede yeri olan ve yüzyıllar öncesinde kullanılmaya başlayan deyimlerin kim tarafından öne sürüldüğü bilinmemektedir. Zira halk arasında kullanılan deyimler yine toplum tarafından ortaya çıkarılmıştır. Süre gelen zaman içerisinde günümüzde bile hala kullanılır durumdalardır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Homofobik Ne Demek?

Homofobik Ne Demek?