weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam İneffable Ne Demek?

İneffable Ne Demek?

İneffable Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

İneffable ne demek diye merak edenlerin kaynak olarak kullanabilecekleri İngilizce – Türkçe sözlükler bu kelimenin anlamını bulabilirler. Google üzerinde yapılan aramalar sonucunda ineffable kelimesi için “anlatılamayan, tarif edilemeyen” ifadeleri yer almaktadır. Yani örneğin; “o kadar güzel ki tarif edilemez.” Cümlesindeki “tarif edilemez”, “ineffable” olmaktadır. Bu kelime günlük kullanıma uygun, sıklıkla karşılaşılabilecek kelimelerdendir.

 

İneffable Love

Tarif edilmesi zor olan anlamında kullanılan bu kelime, her yerde kullanılabilir. İneffable love gibi imkansız güzellikte ya da anlatılması güç olan hoş durumları anlatmaktadır. İneffable love “tarifi olmayan aşk” anlamını taşır. Zira tarifsiz ve anlatılamaz kadar çok sevmek olarak algılanmaktadır. Dilimizde de neredeyse her zaman kullanılan İngilizce kelimelerden biridir. Nitekim pek çok yabancı kelime, Türkçeleşmiş gibi ya da zaten öyle olarak kullanılmaktadır. “Ineffable” ifadesi, çeşitli anlarda, çok güzel olan, fazla duygu barındıran ya da aşırı mutlu eden durumlarda kullanılan bir sözcüktür. Ineffable love kelime grubunun özel günlerde kullanılması ortamın daha romantik olmasını sağlayabilir. Nitekim farklı dillerde yapılan jestler çok daha etki bırakmaktadır.

 

İneffable

Bu kelime tarifi zor olan olaylardaki duygu yükünü anlatmak için kullanılır. Zira farklı dillerde pek çok kelime, enteresan olan ve kelimelerle anlatılamayan hisleri tarif etmek için kullanılmaktadır. Ineffable kelimesi de aynı böyle durumlar için kullanılmaktadır. O an yaşanan olayın nasıl bir his yüklediği tam olarak anlatılamadığında “ineffable” denilmektedir. Bu vb. kelimeler oldukça çoktur. Üstelik Türkçede bunların karşılığı olmadığı için kelimelerle anlatılmaya ve çevrilmeye çalışılır. Özellikle Fransızca, İngilizce, Japonca gibi dillerde, insanların tarif edemedikleri olaylar için belirlenmiş kelimeler bulunmaktadır. Örneğin; başkasının yerine utanma durumunun Türkçede tek bir kelime ile karşılığı yoktur. Bir şey komik olmadığı halde yine de gülme durumunun da karşılığı yoktur. Ancak farklı dillerde bu gibi durumlar için belirlenmiş tek kelimeli ifadeler mevcuttur.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İğne Yutmuş Maymun Ne Demek?

İğne Yutmuş Maymun Ne Demek?