weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam İntibak Ne Demek?

İntibak Ne Demek?

İntibak Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

 İntibak ne demek diye soranlara öncelikle kelime için eskimiş olduğunu belirtmek gereklidir. Günümüzde kullanılmayan bir kelime olup, bulunulan ortama ayak uydurma olarak açıklanabilir. Uyum sağlama anlamına gelen bu kelime bir bölgeye ya da çevresindeki kişilere alışma olarak da anlam ifade etmektedir. Yani kısacası alışılabilen her yeri kapsayan bir uyumu anlatmaktadır.

 

İntibak İşlemleri Ne Demek?

İntibak kelimesinin alışmak ve uyum sağlamak gibi anlamları olsa da farklı amaçlar için de kullanılmaktadır. Özellikle okullarda ve askeri alanlarda bu kelimeyi duymak oldukça olağandır. Günümüzde halk arasında bilinmeyen ve kullanılmayan bu kelime, farklı kurumlarda bazı zamanlarda kullanılmaktadır. İntibak işlemleri ne demek sorusuna cevap vermek gerekirse; ders intibakı olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada müfredatta yapılan değişiklikler ve bazı derslerin alınmasını ifade etmek için kullanılmıştır. Yeni döneme eklenen ya da çıkarılan dersleri anlatan bu duruma ders intibakı denilmektedir. İntibak işlemleri ne demek diye düşünenler, konunun ders ile alakalı olduğunu bilmelidirler. Ayrıca derslerin yıl ortasındaki değişiklikleri için de bu ifade kullanılmaktadır.

 

İntibak Göstermek Ne Demek?

İntibak kelimesi ile aynı anlamı taşıyan intibak göstermek, uyum ile ilişkilidir. İntibak göstermek ne demek diye merak edenler, bir kişinin çevresine ya da bulunduğu ortama alışmış olduğunu anlamalıdırlar. İntibak gösteren kişi, artık ortamı yabancılamamaktadır. Bu kelime sadece fiziki olarak değil ruhsal alışkanlıklarda da kullanılabilir. Örneğin; yoğun iş temposuna alışmak, sabah erken kalkmaya alışmak, yaşça büyük birinin çocuklarla oynarken çocuk gibi olması durumları intibak göstermeye örnek olabilmektedir. İntibak göstermek ne demek sorusunun kısa ve net bir cevabı bulunur ve daha fazla mana içermez. Gün içerisinde cümle kurarken kullanılabilecek basit bir anlam taşıyan sözcüktür.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Histerik Ne Demek?

Histerik Ne Demek?