weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam İştirak Ne Demek?

İştirak Ne Demek?

İştirak Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

İştirak ne demek sorusunun kelime anlamı, bir işe girişirken ya da bir organizasyon yapılırken konuya dahil olmak olarak açıklanabilir. İştirak kelimesi herhangi bir sohbet için bile kullanılabilir. Sohbete dahil olmak, ortaklık sağlamak gibi anlamları bulunmaktadır. Bundan dolayı paylaşmak adına yapılan her alanda kullanılabilir. Günümüzde de hala geçerliliği olan bir kelimedir.

 

İştirak Olmak Ne Demek?

İştirak kelime anlamı zaten dahil olmak demektir. İştirak olmak ne demek sorusundan önce “iştirak olmak” olarak değil “iştirak etmek” ya da sadece “iştirak” olarak kullanılmalıdır. Ortaklığı ifade eden bu terim eski dil olmasına rağmen halk arasında da kullanılmaktadır. İştirak olmak ne demek sorusunun cevabına gelince, yine aynı anlamı içeren bu söz yapılan herhangi bir şeye bir başkasının dahil olması, ortak olması veya paylaşılması şeklinde açıklanabilir. İştirak olan kişi konuya sonradan dahil olan kişidir. Ayrıca birlikte iştirak etmek demek, kişilerin aralarında anlaşması, konuşması, ortak bir paydada buluşması olarak da karşımıza çıkmaktadır. Birlik anlayışını ifade eden bir sözcüktür.

 

% 100 İştirak Ne Demek?

Bir işe girişirken ya da bir yer alırken verilen kararların ortak olarak verilmesi ve paydaşlığa iştirak denilir. %100 iştirak ne demek sorusunun en net cevabı şu şekilde verilebilir; ortaklardan her birinin en az %10 hissesinin olması gerekir. Ortaklar arasında tam iştirakın sağlanması ve paydaşların konuşma yetisinin olması için bu oranda payının olması şarttır. %100 iştirak ne demek sorusu aslında borsa, yatırım ve hisse senedi gibi konularda sorulmaktadır. Paydaşların her biri söz hakkına sahiptir ve gerçek bir ortaklık söz konusudur. Burada geçen iştirak kelimesi, herkesin haklarının olduğu ve belli hak limitlerinin yerine getirildiği anlamında kullanılmaktadır.

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Kanserin Erken Tanısı Hayat Kurtarıyor!...

Kocaeli Kanserin Erken Tanısı Hayat Kurtarıyor!...