weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kalp Damar Tıkanıklığı Belirtileri  

Kalp Damar Tıkanıklığı Belirtileri  

Kalp Damar Tıkanıklığı Belirtileri  
Okunma Süresi: 2 dk

Kalp damar tıkanıklığı belirtileri sıklıkla araştırılır. Bu hastalık, bir kan damarının genel olarak pıhtı veyahut damar sertliği nedeni ile tıkanması durumudur. Tıkanıklığa yol açan pıhtı, sık olarak damarlardaki plaklar nedeni ile daralmış alanlarda gelişme gösterir. Ancak damar tıkanıklığı yalnızca pıhtı tarafından oluşturulmuş bir tıkanıklık halini tanımlamak amacıyla kullanılmaz. Bu rahatsızlığa farklı sebepler de yol açmış olabilir.

 

Kalp Damar Tıkanıklığı Belirtileri Nelerdir?

Kalp damar tıkanıklığı belirtileri çeşitli şekillerde kendini gösterir. Belirtiler tıkanıklığın gelişmiş olduğu damara göre şekillenmektedir. Kalp damar tıkanıklıkların tıkanıklık meydana gelirse bazı semptomlar görülür. Bunlar arasında en yaygın olanları kalp krizi, nefes darlığı ve göğüs ağrısı şeklindedir. Damar tam anlamı ile tıkandığı zaman kalp kaslarının beslenmesi güçleşir. Bu da doku ölümünü beraberinde getirir. Acil tedavi gerektiren bir durumdur. Beyin damarı ve şah damarı tıkandığında da bazı belirtiler ortaya çıkar. Kalp damar tıkanıklığı belirtileri ise bu gelişmede şu şekildedir; hafıza sorunların, yutma zorluğu, şiddetli bağ ağrısı, baş dönmesi, konuşma zorluğu. Bunlara ek olarak; denge bozukluğu, yürüme güçlüğü, vücudun herhangi bir alanda karıncalanma, bulak görme ve ani görme kaybı da söz konusu olabilir.

 

Kalp Damar Tıkanıklığı Neden Olur?

Kalp damar tıkanıklığı belirtileri hakkında bilgi edinmek isteyenler, bu hastalığın neden olduğunu da öğrenmek ister. Kalp damar tıkanıklığına yol açan çeşitli sebepler ve faktörler bulunmaktadır. Damarlarda tıkanıklığın meydana gelmesinde etkili olan en önemli faktör, damarların iç yüzeyinde pürüzsüzlük ve esneklik kaybıdır. Bu gelişme damar sertliği olarak da lanse edilir. Kalp damar hastalıklarına katkıda bulunan pek çok sebep arasında öne çıkanlar; ileri yaş, ailede damar sertliği öyküsü, trans yağlar açısından yoğun ve sağlıksız bir şekilde beslenmek, hareketsiz bir hayat tarzını benimsemek, diyabet hastası olmak, kolesterol hastası olmak, hipertansiyon problemi yaşamak, sigara kullanmak ve aşırı kilolu olmak şeklindedir. Tüm bunlar kalp damar tıkanıklığına katkıda bulunur.

  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadınlarda Şeker Hastalığı Belirtileri

Kadınlarda Şeker Hastalığı Belirtileri