weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kalp Yetmezliği Belirtileri

Kalp Yetmezliği Belirtileri

Kalp Yetmezliği Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Kalp yetmezliği belirtileri pek çok insanın araştırdığı bir konu. Kalbinizin vücudunuza normal bir besin sağlayacak kadar iyi şekilde kan pompalayamadığı hallerde meydana gelir. Uzun süreli bir durumdur. Bunun sonucunda kan ve sıvılar zaman içinde akciğerlerde ve bacaklarda toplanır. Çeşitli tedavi yöntemleri ve ilaçlar ile bazı belirtiler kontrol altına alınabilir. Bu hastalık, birçok insanın yaşam kalitesini ciddi anlamda etkiler.

 

Kalp Yetmezliği Belirtileri Nelerdir?

Kalbinizin, vücudunuzun gereksinimlerini karşılayacak düzeyde kan pompalayamadığı bir rahatsızlıktır. Kalp hala çalışır ancak olması gereken kan düzeyini kaldıramadığından ötürü vücudun diğer alanlarında kan birikmesi yaşanır. Genelde ciğerlerde, ayaklarda ve bacaklar kan birikmesi oluşur. Kalp yetmezliği belirtileri çok çeşitlidir. Bunlar arasında iştah kaybı, mide rahatsızlığı, midede şişkinlik, keskin ve kuru öksürük öne çıkar. Ayrıca geceleri sık olarak idrara çıkma, kilo alma, ayaklarda, bileklerde ve bacaklarda şişme de kalp yetmezliği belirtileri arasında konumlanır. Diğer yandan aşırı yorgunluk, kalp çarpıntısı, göğüs ağrısı, geceleri nefes darlığı yaşamak da kalp yetmezliği belirtileri listesinde öne çıkar. Bu tür şikayetleri bulunan bireylerin kısa sürede hekime muayene olmaları tavsiye edilir.

 

Kalp Yetmezliği Tedavi Yöntemleri

Kalp yetmezliği belirtileri hakkında bilgi verdik. Peki, bu hastalığı tedavi seçenekleri nedir? Öncelikle bilmelisiniz ki, kalp yetmezliğinin tedavisi, sahip olunan aşamaya ve türe bağlı olarak değişecektir. Bazı ilaçlar ve yaşam tarzı değişiklikleri ile kalp yetmezliğinin tedavi edilmesi söz konusu olabilecektir. Sağlık uzmanı sizin için hangi tedavi yönteminin uygun olduğuna karar verecektir. Kalp yetmezliği kötüleştikçe kalp kasınız organlara daha az kan pompalar ve bir sonraki aşamaya geçersiniz. Aşamalarda geriye doğru gitme olmadığı için tedavinin amacı, hastalığın ilerlemesini engellemek ve bireyin yaşam kalitesini iyileştirmektir. Özellikle sigara ve tütün kullanımının bırakılması, sağlıklı beslenme ve her gün yürüyüş gibi ayrıntılara dikkat edilmesi gerekir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalp Hastalığı Belirtileri  

Kalp Hastalığı Belirtileri