weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kanser Belirtileri

Kanser Belirtileri

Kanser Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Kanser Belirtileri

 

Kanser belirtileri çeşitli şekillerde kendini gösterir. Kanser hastalığı, her sene dünya çapında yaklaşık dokuz milyon insanı öldüren bir rahatsızlıktır. Çoğu insan kanser kelimesini duyduğunda bile kendisini kötü hisseder. Fakat bu konuda bilgili olmak, herkes için oldukça önemlidir. Kanser çeşitli türlere ayrılır ve kötü huylu tümör olarak da adlandırılır. Doku ve organları istila eden hücrelerin düzensiz biçimde büyümesi ile karakterize olan bir hastalık türüdür. Kanserin belirtilerini ve nedenlerini açıkladık.

 

Kanser Belirtileri Nelerdir?

Vücutta herhangi bir hücrenin büyümesi ve ölmesi gibi doğal ve normal bir döngü bulunmaktadır. Fakat bu büyüme durumu kontrolden çıktığı zaman hücreler çok daha hızlı bir biçimde büyür ve normal sayıları da düzensiz şekilde artış gösterir. Bunun sonucunda kanser belirtileri başlar. Bazı kanser çeşitlerinin göstergesi sayılabilecek çeşitli belirtiler vardır. Ancak kimi kanser türlerinde herhangi bir belirti ortaya çıkmayabilir. Kanser belirtileri söz konusu olduğunda öne çıkan ilk detay belirgin bir sebep olmadan kas ve eklemlerin ağrımasıdır. Bir diğer belirti de ateş ve terlemedir. Diğer kanser belirtileri; yemekten sonra aşırı yorgun hissetmek ve hazımsızlık, öksürük, yutma güçlüğü ve ses kısıklığı, ani kilo değişimi şeklindedir.

 

Kanser Nedenleri Nelerdir?

Kanser belirtileri hakkında bilgi verdik. Peki, kanserin nedenleri nedir? Kanserin sebepleri oldukça çeşitlidir. Birbiriyle ilişkili olarak vücudun içindeki ya da dışındaki faktörler tarafından teşvik edilir. Hücrelerin çeşitli ajanlara maruz kalması ve hücre büyümesi yoğunluğunun artması, kanserin ortaya çıkma ihtimalini artırır. Kanserin içsel sebepleri arasında genetik yer alır. Genetiğinde kanser olan kişilerin kanser belirtileri ile karşılaşması daha muhtemeldir. Ailesinde kanser hastalığı bulunan bireylerin de bu hastalıktan muzdarip olma ihtimalleri ne yazık ki, daha fazladır. Esasen kanser, organizmanın dış saldırılara karşı kendini savunma yeteneği ile de direkt olarak ilişkilidir. Dış faktörler sosyal ve kültürel çevredeki alışkanlıklarla ilgili olabilir. Kanserin ortalama yüzde 90’ı dış etkenlerden kaynaklanır. Yani sigara kullanımı, stres gibi faktörler bunlar arasındadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalsiyum Eksikliği Belirtileri

Kalsiyum Eksikliği Belirtileri