weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kanserli Yağ Bezesi Belirtileri

Kanserli Yağ Bezesi Belirtileri

Kanserli Yağ Bezesi Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Kanserli Yağ Bezesi Belirtileri

 

Kanserli yağ bezesi belirtileri en fazla merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Her yaş grubu insanda ortaya çıkabilen deri altındaki iyi huylu kitleleri yağ bezesi olarak biliniyor. Ancak bu yağ bezesinin kötü huylu olması ise kanser hastalığını işaret ediyor. Kanserli yağ bezesinin belirtilerini ve ameliyatını sizler için detaylıca açıkladık.

 

Kanserli Yağ Bezesi Belirtileri Nelerdir?

Kanserli yağ bezesi belirtileri merak edilmektedir. Yağ bezesi, yağ dokusunda meydana gelen bir deri altı tümörü olarak bilinir. Sık olarak kırk ila altmış yaş aralığındaki insanları etkiler. Yavaş bir şekilde büyür. Genel olarak hareketli, yumuşak, yuvarlak ve ağrısızdır. En yaygın olarak uyluk, kol, sırt, göğüs, omuz ve boyunda meydana gelir. Nadir şekilde de olsa kafada yağ bezesi durumu da görülebilir. Özellikle de ya bezeler görünüm bakımından sosyal yaşamı etkiler. Yüzde meydana gelen yağ bezesi göz altında olabilir. Ayrıca, genel olarak iyi huylu tümör şeklinde bilinen bu yağ bezeleri nadir biçimde kötü huyludur yani kanserlidir. Kanserli yağ bezesi belirtileri, bu nedenle sık olarak araştırılır. Fakat klinik biçimde lipom doku bozukluğu da meydana gelebilir. Özellikle de ağrılı ve hızlı büyüyen bir yağ bezesinin kanserli olduğu söylenir.

 

Kanserli Yağ Bezesi Ameliyatı Nasıl Olur?

Kanserli yağ bezesi belirtileri hakkında bilgi almak isteyenler, kanserli yağ bezesinin ameliyatını da araştırır. Yağ bezesinin ameliyat edilmesi belirtilere bağlı bir durumdur. Yağ bezesi bireyi rahatsız etmiyorsa ve kanserli değil ise çıkarılmaz. Fakat kanserli ise ameliyat gerekebilir. Lipomlar yani yağ bezeleri cerrahi olarak kesilip çıkarılır. Yağ yumrularının şırınga ve iğne yardımı ile çıkarılması sağlanır. Yağ bezelerini eritmek için steroid enjeksiyonlar kullanılır. Bu ameliyat sayesinde yağ bezesinin yol açtığı rahatsızlık, ağrı ve iltihap ortadan kalkar. Vücudun görünür alanında konumlanan yağ bezelerinin alınması sonucunda estetik kaygı da ortadan kalkmış olur. Ayrıca kanserli yağ dokusundan kurtulmuş olunur. Kanserli yağ bezesinin ameliyatı ile ilgili söylememiz gerekenler bu kadar.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemik Kanseri Belirtileri

Kemik Kanseri Belirtileri