weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kemik Kanseri Belirtileri

Kemik Kanseri Belirtileri

Kemik Kanseri Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Kemik kanseri belirtileri dendiğinde akla ilk gelenler: Sürekli kemik ağrısı, halsizlik, kemik sisteminde kırılganlık ya da şişlik, ani kilo kaybı, yüksek ateş, kas zayıflığı, gece terlemesi, kemiklerde deformasyon ve ağrılı kemik lezyonları olur. Her bir semptomun da ciddiye alınması, bir an evvel tedaviye başlanması gerekir. Bu şekilde kişinin yaşadığı zor günler bitecek, ağrılarının şiddeti azalacaktır.

 

Kemik Kanseri Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Kemik kanserinden şüphe eden herkes, kemik kanseri olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusunun yanıtlarını arar. Kemik kanseri teşhisi, birçok tıbbi yöntem ve test kullanılarak konur. İlk adım her zaman bir doktor görüşü almaktır. Hekim, fiziksel muayene yapar ve hastanın tıbbi öyküsünü inceler. Daha sonra ise röntgen, CT taraması ve MRI işlemlerini devreye sokar.

 

Kemik kanseri olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusunun bir başka yanıtı da biyopsidir. Bu işlemde anormal hücre örnekleri elde edilir ve laboratuvar ortamında çeşitli analizler gerçekleştirilir. Sonuçlar, kanser evresi ve türünü belirleme konusunda son derece büyük etkiye sahiptir. Eğer herhangi bir şekilde kemik kanserinden şüphe ediliyorsa her şey ortaya çıkmış olur. Buna göre bir tedaviye geçilir.

 

Kemik Kanseri Nerelerde Ağrı Yapar?

Bir kişi eğer kemik kanserinden şüpheleniyorsa kesinlikle kemik kanseri nerelerde ağrı yapar sorusunun yanıtını bilmelidir. Kemik kanserine yakalanan bir birey şiddetli kas ağrıları yaşayabilir. Belli bölgelerde kısa süreli ya da devamlı ağrılar meydana gelebilir. Bacak ve kol kemikleri, omurga ve kalça kemiklerinde bu kanserin etkileri yoğun düzeyde görülmektedir.

 

Kemik kanseri nerelerde ağrı yapar sorusunun bir diğer yanıtı ise gece nükseden kemik ağrılarıdır. Özellikle kişi uzanınca ortaya çıkan bu ağrılar içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Ağrının şiddeti arttıkça uykusuzluk problemi de kendini yavaş yavaş göstermeye başlar. Kemik kanseri, etkilenen kısımlarda büyük şişliklere de neden olur. Her bir şişlik can yakıcıdır ve zamanla kıyafetlerden de belli olur.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karaciğer Yağlanması Belirtileri

Karaciğer Yağlanması Belirtileri