weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kısa Ama Derin: Tek Seferde İzleyip Unutamayacağınız Mini Dizi Önerileri

Kısa Ama Derin: Tek Seferde İzleyip Unutamayacağınız Mini Dizi Önerileri

Uzun soluklu dizi maratonlarından bıkmadınız mı? İşte size kısa ve öz mini dizi tavsiyeleri! Sadece 4 ile 13 bölüm arasında değişen süreleriyle, sizlere nefes aldıran, bazen tek seferde bazen de birkaç günde bitirebileceğiniz mini dizilerle geldik. Hadi bakalım, kahkahadan yıkılan mini dizilere, derin psikolojik temalara, Netflix'in popüler mini dizilerinden son dönem favorilerine kadar bu dizi listesine bir göz atalım.

Kısa Ama Derin: Tek Seferde İzleyip Unutamayacağınız Mini Dizi Önerileri
Okunma Süresi: 6 dk

Chernobyl / 2019 / 5 Bölüm IMDb: 9.4

 
Chernobyl adlı dizi, 1986 Nisan'ında yaşanan korkunç olayı derinlemesine ele alıyor. Çernobil Nükleer Santrali'ndeki trajik patlamaların nedenlerini, sonuçlarını, öncesini ve sonrasını anlatarak izleyicilere aktarıyor. Bu olayla ilgili birçok söylentiye yol açan dizi, döneminin en dikkat çeken yapıtlarından biri oldu. Seyirciler, bu gerçek olaylara dayanan diziyi oldukça başarılı buldu.

Şahsiyet / 2018 / 12 Bölüm IMDb: 9.1

 
Haluk Bilginer'in başrolünde yer aldığı Şahsiyet dizisi, alzheimer teşhisi alan 65 yaşındaki Agah Beyoğlu'nun yaşamındaki radikal değişikliği konu alıyor. 'Unutacağım zaten.' düşüncesiyle cinayete saptan Agah, cinayet masasında görev yapan ve bölümdeki tek kadın komiser Nevra ile karşılaşıyor. Bu karşılaşma, izleyenleri soluksuz bir maceraya sürüklüyor.

Masum / 2017 / 8 Bölüm IMDb: 8.7

Ünlü oyuncular Haluk Bilginer, Nur Sürer, Ali Atay ve Okan Yalabık'ın öne çıktığı Masum mini dizisi, BluTv'de izleyiciyle buluşuyor. Emekliye ayrılmış Cevdet Bey'in sakin köy hayatı, oğlunun bir gece endişe veren şekilde eve dönmesiyle altüst olur. Olayları aydınlatmaya çalışan Komiser Yusuf, eski öğretmeni olan Cevdet'in evinde konaklar ve hikaye daha da karmaşık bir hal alır. Dram, suç ve gizemin harmanlandığı bu dizi, sürükleyici bir öykü vaat ediyor.

11.22.63 / 2016 / 8 Bölüm IMDb: 8.6

Stephen King'in ünlü romanından esinlenen 11.22.63 dizisi, kalpleri ısıtan diyaloglarıyla sosyal medya platformlarında sıkça karşımıza çıkıyor. James Franco'nun unutulmaz performansıyla ön plana çıktığı yapım, bir lokantanın gizli bölümünde keşfedilen zamanda yolculuk kapısı sayesinde Kennedy'ye yapılan suikasti engellemeye çalışan İngilizce öğretmeni Jake'in heyecan dolu serüvenlerini anlatıyor. 22 Kasım 1963 tarihine dönerek tarihi değiştirmeyi ve ülkenin farklı bir yön almasını hedefleyen Jake, bu yolculuğu esnasında beklenmedik bir aşkla da tanışıyor.

The Night Of / 2016 / 8 Bölüm IMDb: 8.6

Criminal Justice'ı BBC için hazırlayan yetenekli yazar Richard Price'ın yeni projesi Crime, başrolde John Turturro ve Riz Ahmed'le izleyici karşısına çıkıyor. Riz Ahmed, New York'ta bir kızın ölümüyle bağlantılı olarak suçlanan bir karakteri hayata geçirirken; John Turturro ise onun mücadeleci avukatını canlandırıyor.

The Haunting of Hill House / 2018 / 10 Bölüm IMDb: 8.6

 
Korkunun ve gerilimin doruklarına çıkmaya hazır mısınız? The Haunting of Hill House, 1992'de eski bir konakta yeni bir hayata başlamaya çalışan bir ailenin başından geçen gizem dolu olayları ele alıyor. İlk başlarda garip seslerle sınırlı kalan bu esrarengiz olaylar zamanla tırmanarak aileyi adeta içten içe sarsar. Shirley Jackson'ın meşhur romanından esinlenen bu dizi, on bölüm sürüyor. Başrollerde Michiel Huisman ve Elizabeth Reaser'ı görebilirken, yönetmenlik görevini yetenekli Mike Flanagan üstleniyor.

The Queen's Gambit / 2020 / 7 Bölüm IMDb: 8.6

 
Netflix'in dikkat çeken dizilerinden The Queen's Gambit, satranç dahisi Elizabeth Hormon'un yaşamını merkezine alıyor. Genç Elizabeth'in başarıya giden yoldaki zorluklarını, alkol ve ilaçla olan mücadelesini ve duygusal iniş çıkışlarını izlerken duygu yoğunluğu yaşayacaksınız. Dünya sahnesinde bir satranç efsanesi olma hedefiyle yanıp tutuşan Elizabeth'in öyküsü, izleyenlerden büyük beğeni topluyor.

Normal People / 2020 / 12 Bölüm IMDb: 8.4

Sally Rooney'in popüler romanından esinlenen Normal People, adından da anlayabileceğiniz üzere günlük hayattan kesitler sunuyor. İki lise öğrencisi Marianne ve Connell'ın birbirleriyle olan derin bağını ele alan dizi, aynı zamanda büyüleyici İrlanda manzaralarını da izleyiciye taşıyor. BluTv üzerinden takip edebileceğiniz bu yapım, Y kuşağından iki gencin sosyal statülerinin gölgesinde şekillenen aşkını ve bireysel mücadelelerini anlatıyor.

Maid / 2021 / 10 Bölüm IMDb: 8.4

Gerçek yaşanmış bir öyküden alınan ilhamla hazırlanan Maid, şiddetli bir ilişkiden sıyrılarak kızıyla birlikte yeniden ayakta durmaya çalışan bir annenin öyküsünü anlatıyor. Dram türündeki bu dizide, ana-kız rollerini gerçek hayatta da bu bağı taşıyan Andie Macdowell ve Margaret Qualley üstleniyor. Kadının dayanışmasını, azmini ve bir annenin çocuğu için göze alabileceği fedakarlıkları yansıtan bu on bölümlük dizi, etkileyici bir öyküyle izleyiciyi sarmalıyor.

The Pillars of the Earth / 2010 / 8 Bölüm IMDb: 8.1

Amerika'nın ünlü Starz kanalı, bu yaz ekranlara 8 bölümlük sürükleyici bir mini dizi getiriyor: The Pillars of The Earth. Bu dizi, aynı adlı romandan esinlenilerek hazırlandı. Başrollerdeyse Ian McShane, Donald Sutherland, Rufus Sewell, Matthew Macfadyen gibi tanınmış oyuncular göz dolduruyor.

Tabula Rasa / 2017 / 9 Bölüm IMDb: 8.1

Annemie D'Haeze, yaşadığı trafik kazası sonrasında anılarını yitirir ve bir tedavi merkezine alınır. Ancak onun karşı karşıya olduğu tek zorluk bu değildir. Hastanedeyken Dedektif Wolker onu ziyaret eder. Bu ziyaretin sebebi sadece Annemie'nin kazası değil, aynı zamanda bir süre önce ortadan kaybolan Thomas'ın en son Annemie ile görülmesidir. Bu esrarengiz olayın merkezinde bulan Annemie, masumiyetini kanıtlamak adına silikleşen hatıralarını tekrar bir araya getirmeye çalışır.

Doctor Foster / 2015 / 10 Bölüm IMDb: 7.8

Gemma Foster, Parminster'de saygın bir doktor olarak çalışmaktadır. Tom isimli genç bir oğlu ve Simon isimli eşiyle huzurlu bir yaşamı vardır. Ancak bir sabah, aceleyle işe gitmek için hazırlandığında, eşinin atkısını takar. İş yerine vardığında atkıdan dökülen orta boylarda bir sarı saç telini fark eder. Bu, Gemma'nın zihninde eşinin onu aldatıp aldatmadığına dair soru işaretleri oluşturur. Sarı saçlı her kadına artan bir şüpheyle bakar. Acaba Simon gerçekten bir başkasıyla mıdır, yoksa bu durum sadece Gemma'nın kafasında büyüyen bir şüphe midir?

Safe / 2018 / 8 Bölüm IMDb: 7.3

Karısını kaybettikten sonra Jenny ve Carrie isimli kızlarıyla hayatını sürdüren Tom, ailesini yeniden bir araya getirme mücadelesi verir. Ancak Jenny'nin bir gece gizlice katıldığı bir partinin ardından hayatları bir karmaşaya dönüşür. Michael C. Hall'un başrolde olduğu bu dizi, gerilim romanlarıyla tanınan Harlan Coben'in kaleminden çıkmıştır.

Obi-Wan Kenobi / 2022 / 6 Bölüm IMDb: 7.2

Star Wars evreninin ikonik karakterlerinden Obi-Wan Kenobi'nin öyküsü, Türkiye pazarına yeni katılan Disney+ platformu sayesinde izleyiciyle buluşuyor. Star Wars: Revenge of the Sith'in ardından geçen 10 yılın hikayesini takip eden bu yapım, Jedi ustası Kenobi'nin Skywalker'ın karanlık yola savrulmasının ardındaki dönemde neler yaşadığını gözler önüne seriyor. Star Wars serisinin ilk filminden tam 45 yıl sonrasında izleyiciyle buluşan bu dizi, Star Wars tutkunlarını büyülüyor.

 

 Anatomy of a Scandal / 2022 / 6 Bölüm IMDb: 7.0

Anatomy of a Scandal, Netflix'in dikkat çeken mini dizilerinden biri. İlk gösterildiği andan itibaren büyük ilgi gören bu yapım, birçok konuşmanın da odak noktası haline geldi. Dizi, İngiltere'de prestijli bir siyasi kariyere sahip James'in, ortaya çıkan bir skandal sebebiyle lüks yaşamının sarsılmasını ele alıyor. James, eşi Sophie ve iki çocuğuyla mutlu bir hayat sürdürürken, üzerine atılan suçlamalar yüzünden hem kariyerini hem de ailesini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
222 Ne Demek?

222 Ne Demek?