weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kocaeli'de Büyük Vurgun! CHP'li Yıldız: MESEM Üzerinden Milyonlarca Lira Hortumlandı

Kocaeli'de Büyük Vurgun! CHP'li Yıldız: MESEM Üzerinden Milyonlarca Lira Hortumlandı

Kocaeli'deki Mesleki Eğitim Merkezi Projesi (MESEM) üzerinden yapılan yolsuzluk iddialarına ilişkin CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, 22 bin hayali çırak kaydıyla milyonlarca liranın hortumlandığını ve olayın savcılık tarafından soruşturulduğunu açıkladı. Yıldızlı, bu yolsuzlukların arkasındaki güçlerin kim olduğunu sorgulayarak, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Okunma Süresi: 2 dk

Kocaeli'de Büyük Vurgun: Mesleki Eğitim Merkezi Projesi (MESEM) Üzerinden Milyonlarca Lira Hortumlandı
CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli’deki Mesleki Eğitim Merkezi Projesi (MESEM) üzerinden yapılan yolsuzluk iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yıldızlı, "Okul müdürü aynı zamanda Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı. 22 bin hayali çırak kayıt ediliyor, milyonlarca lira hortumlanıyor. Peki bu okul müdürünün arkasındaki güç kim?" şeklinde sorular yöneltti...

Savcılık Devreye Giriyor

Harun Özgür Yıldızlı, Diyarbakır'da yaşayan bir vatandaşın e-devlet üzerinden mesleki eğitim kursuna kayıt edildiğini fark etmesi üzerine ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları hakkında şunları söyledi:

"Kocaeli Milli Eğitim’deki 500 milyon liralık vurgun Diyarbakır’daki vatandaşımızın e-devlete girmesiyle ortaya çıkıyor. Kocaeli’nde mesleki eğitim programına kayıt olduğunu görüyor. Cimer’e yazı yazıyor, Cimer İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne. İl Milli Eğitim bakıyor olay çok büyük ve vahim; savcılık devreye giriyor. Önceki dönem Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer döneminde başlatılan MESEM projesi kapsamında 22 bin çırak Kocaeli'deki bir teknik liseye kayıt oluyor. Bu konu üzerine okul müdürü ve müdür yardımcısı açığa alınıyor."

Milyonlarca Lira Hortumlandı

Yıldızlı, yolsuzluğun boyutlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Okul müdürü aynı zamanda Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı. 22 bin hayali çırak kayıt ediliyor, milyonlarca lira hortumlanıyor. Peki bu okul müdürünün arkasındaki güç kim? Siyasetçiler kim? Bürokratlar kim? Kim bu okul müdürünün arkasındaki gizemli güç? Tasarruf tedbirleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nin kamu personelini, sağlık personelini taşıyan servisler kaldırıldı. Sağlık personeli, servis sıkıntısı çekerken Kocaeli’de milli eğitimde milyonlarca lira hortumlandı. Milyonluk vurgunun takipçisi olacağız."

Yıldızlı'nın açıklamaları, Kocaeli’deki yolsuzluk iddialarını ve bu iddiaların arkasındaki kişileri gözler önüne seriyor. Savcılığın devreye girmesiyle birlikte, olayın daha da derinlemesine araştırılması bekleniyor. Harun Özgür Yıldızlı, yolsuzluğun peşini bırakmayacaklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Satılmayan Mal İçin Okunacak Dua...

Satılmayan Mal İçin Okunacak Dua...