weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kolektif Ne Demek?

Kolektif Ne Demek?

Kolektif Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Kolektif ne demek kelimesi özellikle son dönemlerde spiritüalizmin de yaygınlaşmasıyla daha fazla merak edilmeye başlanmıştır. Halbuki bu kelime uzun yıllardır kullanılan ve bilinen bir kelimedir. Kolektif kelimesi topluluk anlamına gelmektedir. Öyle ki pek çok kişi tarafından oluşan ve her şeyi, herkesi kapsayan anlamlarını barındırır. Yapılacak olan bir organizasyon, toplantı ya da aktarılan bir düşünce kolektif kapsamına girmektedir.

 

Kolektif Ne Demek Örnek

Kolektif kelimesi ortak anlamını da taşıyan ve pek çok alanda kullanılabilen bir kelimedir. Kolektif ne demek örnek vermek gerekirse; yaygın olan düşünce ve bu düşüncenin herkes tarafından benimsenmesi kolektif bilinç olarak adlandırılır. Ortak yapılan işler ya da toplumsal kurallar kolektife örnektir. Yani herkesin dahil olduğu ve bütünlüğü temsil eden her durum kolektif olmaktadır. Kolektif ne demek örnek görmek isteyenler dünya düzeninden tutunda düşünce yapılarına ya da birlikte yapılan hareketlere kadar her durumu gözlemleyebilirler. Toplumlardaki aile anlayışı da kolektif bir bilinçtir. Bu konuyu çoğaltmak mümkündür. Kolektif düşünce iyi ya da kötü olabilir.

 

Kolektif Bir Çalışma Ne Demek?

Toplulukları ve ortaklığı temsil eden kolektif kelimesi çalışma alanları için de kullanılmaktadır. Kolektif bir çalışma ne demek örneği ise şöyle verilebilir; kiralanan ofisler ve belli saatlerde yapılan çalışmalar, toplu halde gerçekleştirilen organizasyonlar bir ortak iş sonucu ortaya çıktığı için kolektif bir çalışma olmaktadır. Devamlılığı olan ya da kısa süreli işlerde de kullanılabilen bir kelime olan kolektif, genellikle uzun soluklu bir kavramdır. Kökleşmiş ve sarsılması zor düşünce yapıları toplumlar tarafından yüzyıllardır kabul görüldüğünden kolektif bir düşünce yapısı oluşmuş denilmektedir. Kolektif bir çalışma ne demek başka bir örneği ise; örgütler tarafından yıllardır sürdürülen ve bazı kimseler tarafından desteklenen tüm olaylar kolektif olabilmektedir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Junior Ne Demek?

Junior Ne Demek?