weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Kolesterol Belirtileri

Kolesterol Belirtileri

Kolesterol Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Kolesterol Belirtileri

 

Kolesterol belirtileri pek çok insanın merak ettiği bir konudur. Son senelerde beslenme ve sağlık alanında birçok tartışmaya yol açan kolesterol, çok sayıda insanın mücadele ettiği kalp ve damar rahatsızlıklarının oluşumuna yol açar. Vücutta sentezlenmesine ek olarak hayvansal kaynaklı gıdalar ile beraber beslenme yoluyla da vücuda alınan kolesterolün kan üzerindeki düzeyinin yüksek olması pek çok kronik problemin oluşmasına yol açar.

 

Kolesterol Nedir?

Kolesterol belirtileri konusuna geçmeden önce kolesterolün ne olduğunu açıklayalım. Kolesterol, hayvan hücrelerinin zarlarında konumlanan, diğer yandan kan plazmasında taşınan, vücutta sindirim ve endokrin sistemde çeşitli görevlere sahip olan yağ benzeri bir bileşendir. Hayvansal bazlı besinlerde yer alan ve bu yiyeceklerin tüketilmesiyle vücuda alınan kolesterol, ayrıca vücutta karaciğer başta olmak üzere üreme organları, böbrek üstü bezleri ve ince bağırsak gibi çok sayıda dokuda sentezlenir. Bütün vücut hücrelerinde yer alan ve hücre zarının temel maddeleri arasında konumlanan kolesterolün çok farklı görevleri bulunur. Buna karşılık kandaki kolesterolün artış göstermesi, kalp ve damar rahatsızlıkları ve safra kesesi sorunları gibi birçok hastalığa davetiye çıkarır.

 

Kolesterol Belirtileri Nelerdir?

Kolesterol belirtileri çok çeşitlidir. Yüksek kolesterol seviyeler, bazı sağlık sorunlarına yol açar. Bunlar arasında vücudun bazı yerlerinde morarma, ciltte lekelenme, deri altında yağ birikmesi dikkat çeker. Ayrıca kolesterol belirtileri arasında nefes darlığı, solgun görünümlü cilt ve yaraların geç iyileşmesi de bulunur. Kimi hastalarda ise baş dönmesi, ayak ve bacaklarda uyuşma ve ağrı, yorgunluk ve halsizlik, göğüste ağrı ve göz çevresinde yağ bezeleri de yaygındır. Birçok kolesterol vakası sessiz bir biçimde ilerler. Bu yüzden de hastalık gelişene kadar çeşitli belirtiler ortaya çıkmayabilmektedir. Bu gelişme rutin kontrollerde kolesterol düzeyinin incelenmesini daha da değerli kılmaktadır. Tüm bunlardan ötürü yirmi yaşından büyük olan herkesin kolesterol seviyelerini düzenli şekilde ölçtürmeleri önerilir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mesane Kanseri Belirtileri

Mesane Kanseri Belirtileri