weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Lenf Kanseri Belirtileri

Lenf Kanseri Belirtileri

Lenf Kanseri Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Lenf Kanseri Belirtileri

 

İnsanlar lenf kanseri belirtileri hakkında bilgi edinmek isterler. Öncelikle bilmelisiniz ki lenfoma kanserinin iki mühim türünün de alt tipleri vardır. Bu nedenle de her iki alt türün belirtileri farklılık gösterir. Lenf kanseri, bir çeşit beyaz kan hücresinin lenf düğümlerinde anormal biçimde büyümesi ile meydana gelen bir hastalık olarak karşımıza çıkar. Bu kanser en sık olarak lenf bezlerinde görülür.

 

Lenf Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Lenfomanın sık olarak görüldüğü yer lenf bezleridir. Lakin bu hastalığın kemik iliği, timüs bezi ve dalakta da oluştuğu söylenir. Bu hastalığı bulunan insanlarda beyaz kan hücreleri lenfositler anormal biçimde çoğalır. Bunlar, vücudun her yerinde oluşabilse de genel olarak kasık, boyun ve koltuk altı kısımlarındaki lenf düğümlerinde toplanırlar. Öyleyse lenf kanseri belirtileri neler? Bu kanserin çeşitli belirtileri bulunur. Lenf kanseri belirtileri arasında sık olarak enfeksiyona yakalanma, kilo ve iştah kaybı ön plana çıkar. Diğer yandan hastalık sadece bu durumlar ile kendini göstermez. Farklı belirtilerden de söz etmek mümkündür. Bunlar arasında karın şişliği, halsizlik, vücutta döküntü, deri kaşıntısı, aşırı terleme, yüksek ateş, zor nefes alma, öksürük krizi de yer alır.

 

Lenf Kanseri Neden Olur?

Pek çok vatandaş lenf kanseri belirtileri haricinde bu hastalığa neyin ya da nelerin yol açtığını da bilmek ister. Lenf kanserinin sebepleri pek fazladır. Beyaz kan hücrelerinin kontrolden çıkması ve ardından büyümesi ve çoğalması ile meydana gelen bir hastalık olarak öne çıkar. Meydana gelmesinde çeşitli faktörler rol oynar. Yaş ve genetik faktörler, bu hastalığın en yaygın nedenleri arasındadır. Diğer yandan bağışıklık sisteminin zayıf olması, otoimmün koşullar, implantlar, bazı kimyasallara maruz kalma, virüs ve enfeksiyonlar da lenf kanserine yol açar. Elbette lenf kanseri için x durumlar kesin nedenlerdir demek doğru olmaz. Çünkü bu hastalığın da kesin sebebi bilinmemektedir. Konuyla ilgili tüm detaylar böyledir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Psikolojisi Bozuk Çocuğun Belirtileri

Psikolojisi Bozuk Çocuğun Belirtileri