weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Lenfoma Belirtileri

Lenfoma Belirtileri

Lenfoma Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Lenfoma belirtileri arasında: Yüksek ateş, koltuk altı ve boyun gibi bölgelerde yer alan lenf bezlerinin şişmesi, nefes alırken güçlük çekme, öksürük nöbetleri, geceleri çok terleme, karnın şişmesi, halsizlik, iştah kaybı ile birlikte ani kilo verme, ufak yaralanma hallerinde cildin kanaması ve morarması gibi durumlar yer alır. Hemen bir doktora danışılmalıdır.

 

Lenfoma Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde birçok kişi kendisinde lenfoma olup olmadığından şüphe eder. Böyle durumlarda ise lenfoma olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusunun yanıtlarını ararlar. Lenfoma teşhisi için kan tahlili yapılır. Böylelikle doktorlar kan testine bakarak lenfosit sayısını inceleyebilir. Aynı şekilde kan hücrelerinin sayısına da göz atabilirler.

 

Gördüğünüz gibi lenfoma olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusunun en iyi cevabı her zaman uzman bir doktora görünmek ve ardından da gerekli testleri yapmaktır. Bir kişi ev ortamında kendi kendine lenfoma olup olmadığını asla anlayamaz. Hiçbir zaman kendi kendinize teşhis koymamalı, her daim bir profesyonelden yardım almalısınız. Böylelikle en kısa süre içerisinde lenfoma rahatsızlığını taşıyıp taşımadığınız açıkça ortaya çıkacaktır.

 

Lenfoma Ne Gibi Şikayetler Yapar?

Peki lenfoma ne gibi şikayetler yapar? Kişi hastalık sürecinde ne gibi sorunlarla karşılaşır? Kasık, koltuk altı ve boyunda şiddetli ağrılar hissedilir. Bu bölgelerde şişlik ve çeşitli boyutlarda yumrular meydana gelebilir. Şişliklerin ağrısız olanları da vardır ancak günümüzde bazı lenfoma hastaları ağrı hissettiklerini dile getirmektedir.

 

Lenfoma ne gibi şikayetler yapar deyince akılda canlanan diğer semptomlar ise şu şekildedir: Lenfoması olan bir birey nefes darlığı sorunu yaşamaya başlayabilir. Ancak bu her hastada görülebilecek bir belirti değildir. O nedenle genellenemez. Yine de bu tür semptomlar görüyorsanız bir profesyonele danışmanızı öneririz. Çünkü günümüzde bazı bireyler bu tür nefes darlıklarını ve vücutlarında gördükleri şişlikleri pek ciddiye almıyor.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte O Rakam

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak? İşte O Rakam