weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Maymun Çiçeği Belirtileri

Maymun Çiçeği Belirtileri

Maymun Çiçeği Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Maymun çiçeği belirtileri hakkında bilgi almadan önce bu hastalığın hangi virüsle ortaya çıktığını bilmek gerekir. Varisella zoster isimli virüsün sebep olduğu maymun çiçeği rahatsızlığı esasen bir deri hastalığıdır. Çoğu zaman vücudu tahriş edecek derecede kaşıntı, döküntü, ateş, halsizlik ve şiddetli baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterir. Kişinin yaşam kalitesini düşürür.

 

Maymun Çiçeği Hastalığı Nasıl Başlar?

Maymun çiçeği hastalığını yakından tanıdığımıza göre o önemli soruya geçebiliriz. Maymun çiçeği hastalığı nasıl başlar? Bu rahatsızlık, birçok kişiyi enfekte edebilir ve bulaşıcı bir virüsle ortaya çıkar. Başlangıcı da bu şekilde olur. Genellikle hapşırma, şiddetli öksürük ve temas ile bulaşıcı hale gelir. İlk zamanlarda halsizlik, ateş, kas ağrısı ve migren derecesinde baş ağrısı ile ortaya çıkar.

 

Grip benzeri semptomları vardır. Fakat maymun çiçeği hastalığı nasıl başlar sorusunun asıl yanıtını şu şekilde verebiliriz: Kişinin vücudunda sivilce gibi görünen kabarcıklar meydana gelir. Bahsi geçen kabarcıklar bir anda vücudun çeşitli yerlerine yayılmaya başlar. Bir anda hepsi de yaraya dönüşür. Kaşıntılı yaralar kişinin canını çok yakar.

 

Maymun Çiçeği Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bir kişide maymun çiçeği olduğu nasıl anlaşılır biliyor musunuz? İnsanlar arasında mantar enfeksiyonu olarak da bilinen bu rahatsızlık, ciltte lekelerin ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Bir kişinin cildinde beyaz ya da açık pembe renklerde lekeler bulunuyorsa maymun çiçeği hastalığına yakalanmış olabilir. Bahsi geçen lekeler sırt, göğüs, kol, omuz ve boyun bölgelerinde görülür. Oval biçimli izlerdir.

 

Maymun çiçeği olduğu nasıl anlaşılır sorusunun bir diğer yanıtı ise güneşe hassasiyet detayını ortaya çıkarır. Maymun çiçeği lekeleri güneş ışığına maruz bırakılırsa daha belirgin bir görünüm kazanabilir. Özellikle yaz aylarında bir kişinin maymun çiçeği hastalığı ile mücadele edip etmediğini kolayca anlayabilirsiniz. Bir uzman tavsiyesi ile gerekli önlemler alınmalıdır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kanser Belirtileri

Kanser Belirtileri