weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Meme Kanseri 1. Evre Belirtileri

Meme Kanseri 1. Evre Belirtileri

Meme Kanseri 1. Evre Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Meme Kanseri 1. Evre Belirtileri

 

Çoğu insan meme kanseri 1. evre belirtileri hakkında bilgi almak istiyor. Meme kanseri hastalığı kadınlarda görülen kanserler arasında birinci sıradadır. Hemen her yaş grubundaki bayanları etkileyebilen ve oldukça ciddi hastalıklardan biridir. Küresel kanser vakaları incelendiği zaman en fazla görülen kanser türlerinden olan meme kanseri, aslında her dört kadından birini etkiler.

 

Meme Kanseri 1. Evre Belirtileri Nelerdir?

Meme kanseri uzun seneler boyunca herhangi bir belirti göstermeyebilir. Sinsice ilerleyen bir hastalık olarak öne çıkar. Ancak meme kanseri 1. evre belirtileri arasında bazı detaylar öne çıkar. Göğüste ele gelen kitle varlığı, bu kanser türünün en mühim belirtilerinden biridir. Kitle süt kanallarında ya da meme dokusunda meydana gelebileceği gibi koltukaltına yakın bir konumda da gözlemlenebilir. Genel olarak ağrısız ilerleyen bu kitleler, meme kanserinin ilk önemli belirtilerinden biri olarak dikkat çeker. Doktor kontrolü ile detaylı şekilde görüntülenmesi mümkündür. Meme başı akıntısı da meme kanseri 1. evre belirtileri arasındadır. Memede akıntı, dönemsel, hormonal ya da enfeksiyon gibi bazı hallere bağlı biçimde oluşabilir. Akıntının düzeyi, yoğunluğu ve sıklığı dikkate alındığından bu durumun meme kanseri belirtisi olup olmadığı anlaşılır.

 

Meme Kanseri Tedavisi Nasıldır?

Meme kanseri 1. evre belirtileri hakkında bilgi almak isteyenler, meme kanserinin tedavisiyle alakalı bilgiler de edinmek isterler. Bu rahatsızlığın tedavisi, hastalığın hangi evrede olduğuna göre farklılık gösterir. Erken dönemde tespit edilen kanserin ilk tedavisi cerrahi yolu ile gerçekleştirilir. Ayrıca bu kanserin tedavisinin en önemli bölümünü cerrahi müdahaleler oluşturur. Meme kanseri ameliyatının amacı ise tümörün tümünün vücuttan uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Cerrahi haricindeki tedavi teknikleri ise tümörün tekrarlanmasını ya da başka organlara yayılmasını engellemeye yönelik olarak uygulanmaktadır. Bu kanser çeşidinin tedavi yöntemleri arasında hormonterapi, ilaç tedavisi ve radyoterapi yer alır. Ayrıca ilaç tedavisi ile belirtilmek istenen kemoterapi şeklindedir. Meme kanserinin tedavi yöntemleri bu şekildedir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bcaa Ne İşe Yarar?

Bcaa Ne İşe Yarar?