weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Mide Kanaması Belirtileri

Mide Kanaması Belirtileri

Mide Kanaması Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Mide Kanaması Belirtileri

 

Mide kanaması belirtileri pek çok insanın araştırdığı hususlardan biridir. Bu rahatsızlık, bütün sindirim sistemi kanamaları arasında yüzde doksan oranında en fazla karşılaşılan problemdir. Akut mide kanaması şeklinde tanımlanan vakalarda kanama hali bir ila altı hafta arasında sürer. Altı haftadan daha uzun süre devam eden mide kanamalarına ise kronik mide kanaması adı verilir.

 

Mide Kanaması Belirtileri Nelerdir?

Midede ortaya çıkan kanama, birçok farklı faktörden kaynaklanabilir. Şiddetli ve ani kanamalar olabileceği gibi az miktarda, hafif ve sürekli olmayan kanamalar da oluşabilir. Genel olarak mide iç duvarında meydana gelen inflamasyona bağlı şekilde ortaya çıkan mide kanaması belirtileri; kansızlık, baş dönmesi, mide yanması, karında ağrı, yorgunluk ve halsizlik biçimindedir. Koyu renkli veya kırmızı kan kusmak, siyah renkli dışkı, dışkıda kan gibi durumlar da yine mide kanaması belirtileri listesinde bulunur. Diğer belirtiler arasında bulantı, nefes darlığı, tansiyonun düşmesi, gözlerin kararması, kalp çarpıntısı, aşırı terleme hali, iştah azalması, karnın üst alanında ağrı veya rahatsızlık hissi yer alır. İdrar miktarında azalma ve sürekli ishal de mide kanamasına işaret edebilir.

 

Mide Kanaması Tedavi Yöntemleri

Mide kanaması belirtileri hakkında bilgi verdik. Peki, mide kanamasının tedavisi nasıl olur? İlk etapta kanama odağı belirlenir. Sonrasında ise mide kanamasını kontrol altına almak ve durumu iyileştirmek amacı ile farklı yöntemler uygulanır. Hangi tedavi seçeneğinin uygulanacağı ise hastanın durumuna bağlı olarak değişiklik gösterir. Kanayan bölge özen bir yöntem ile kapatılır. Bu en sık tedavi seçeneklerinden biridir. Endoskopik teknik ile mide mukozasına takılan klipsler, ilgili yaranın kapanmasının sonrasında ortalama bir hafta içinde düşmektedir. Bu sayede etkili ve hızlı bir biçimde kanayan bölgenin iyileşmesi söz konusu olabilecektir. Mide kanaması varisten veya ülserden kaynaklanıyor ise bazı ilaçlar hastaya verilecektir. Bu tür tedaviler işe yaramaz ise cerrahi müdahale ile mide kanaması tedavisi gerçekleşmektedir.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meme Kanseri 1. Evre Belirtileri

Meme Kanseri 1. Evre Belirtileri