weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Muadil Ne Demek?

Muadil Ne Demek?

Muadil Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Muadil ne demek sorusu genellikle iş sektöründe ya da yan sanayi ürünlerinde karşımıza çıkan “muadil” kelimesinden doğmaktadır. Muadil, bir şey ile eş değerde olan anlamında kullanılır. Yani orijinaline yakın ya da neredeyse benzeyen anlamlarını içermektedir. Herhangi bir şeyin muadili, o şeye en yakın olanı, o şey yoksa bu da olabilir gibi durumlar için geçerli bir kelimedir.

 

Muadil Ürün Ne Demek?

Muadil kelimesi benzeyen ya da eşdeğer anlamlarında kullanıldığından iş sektöründe karşılaşmak mümkündür. Muadil ürün ne demek sorusu, kelime anlamını bilmeyenler tarafından sorulabilir. Muadil ürün, orijinale yakın olan ürün demektir. Fakat bu ürünler orijinalinden daha uygun fiyatlı olabilmektedirler. Kalite farkı söz konusudur. Orijinalden daha düşük kaliteye sahip olan ve neredeyse birebir benzeyen bu ürünler çakma ürün değildir. Örneğin; bir eczaneden almak istediğiniz ilaç yoksa, size başka bir ilacı muadil ürün olarak sunabilir. Bu da neredeyse almak istediğiniz ilaç ile aynı işlevi gören, fakat tam olarak aynı olmayan ilaç demek olacaktır. Bundan dolayı muadil ürün ne demek diye soranların, bu ürünleri çakma ürünlerle karıştırmaması gerekir.

 

Muadil Kökeni

Muadil kelimesi Arapçadır. Muadil kökeni Arapçadan gelen bu kelime dilimize yerleşmiş ve Türkçeleşmiştir. Pek çok kişi bu kelimeyi eski Türkçe ya da Osmanlıca sanmaktadır. Özellikle ilaç sektöründe karşılaşılan bir kelimedir. “eşdeğer” anlamında olan bu sözcük, tekstil sektöründe de sıklıkla kullanılır. Benzer ya da alternatif ürünler için geçerlidir. Aranılan bir ürünün olmaması durumunda alternatif olarak sunulan ürünler muadil ürün olmaktadır. Muadil kökeni bakımından Arapça olduğu açıkça anlaşılan bir kelime olup ne zaman dilimize geçtiği tam olarak bilinmemektedir. Günümüzde hala kullanılan ve geçerli olan kelimelerden biridir. Muadil sözcüğünün kelime anlamını Türkçe sözlüklerde de görmek mümkündür. Bunun nedeni Arap sözcüklerinin Türkçeye yerleşmiş olması ve kültürel etkileşim sonrasında dilin asimilasyonudur.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Loading Ne Demek?

Loading Ne Demek?