weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Ne Aslan, Ne Yılan: Dünyanın En Tehlikeli Ve Saldırgan Hayvanı

Ne Aslan, Ne Yılan: Dünyanın En Tehlikeli Ve Saldırgan Hayvanı

Dünyanın en tehlikeli hayvanları listesine adını ilk sıradan yazdıran hayvanın hangisi olduğuna 'aslan' veya 'yılan' yanıtını verdiyseniz yanıtınız yanlış. Tehlikenin adı Bal Porsuğu!

Ne Aslan, Ne Yılan: Dünyanın En Tehlikeli Ve Saldırgan Hayvanı
Okunma Süresi: 2 dk

En tehlikeli hayvanlar listesinde ilk sırada saldırganlığı ve dayanıklılığı ile bir aslanın yer alması veya zehirli olması, kendini çok fazla belli etmeden hareket etmesi nedeniyle yılan gibi bir hayvanın yer almasını bekliyor olabilirsiniz. Gerçek ise tam tersi, dünyanın en tehlikeli hayvanı olarak bilinen bal porsukları saldırganlıkları kadar sevimli olmalarıyla dikkat çekiyorlar.

Bal porsuklarının kendilerine özgü bazı özellikleri bulunuyor ve bunların en başında adlarının başında bal ifadesi bulunmasından dolayı küçük bir hayvan olduğu izlenimi oluşturması. İşte ilginç bal porsuğu gerçekleri...

Gece Görüşleri Çok Keskin

Bal porsuklarının gözleri çok keskindir. Gece ve gündüz gözleri onlarca metre uzaklıktaki avını görebilecek kadar keskin olması nedeniyle avantaj sağlar. Bal porsuklarının ne kadar uzak mesafeyi görebildiklerine dair bilim dünyası net bir tespit yapabilmiş olmasa da, gece görüşlerinin çok keskin olması nedeniyle insanlara göre daha uzak mesafe gördüklerine inanılmakta.

Yalnızlığı Severler

Bal porsukları hakkında raporlar sınırlı. Sınırlı olan raporlara rağmen gözlemciler ve avcılar, bu hayvanın çiftler halinde yaşamak yerine yalnız kalmayı sevdiklerini söylüyorlar. Yalnız olarak yaşayan bal porsuklarının sadece çiftleşmek için bir araya geldikleri ve hemen ardından ayrıldıklarını gösteren kanıtlar var. Aile halinde yaşamayı sevmeyen bu hayvanlar etraflarında farklı hayvanların olmasından da hoşlanmıyorlar.

En Korkusuz Hayvan Seçildi

Bal porsukları yaşadıkları ekolojik çevre ve tehditlerin seviyesi nedeniyle dünyanın en korkusuz hayvanı seçilmiş durumda. En korkusuz hayvan olmaları dışında en saldırgan hayvanlar listesinde de adları var. Ne kadar korkusuz hayvanlar olduğunu anlamak için kendilerinden çok daha büyük hayvanlara saldırdıklarını bilmek yeterli.

Balı Çok Seviyorlar

Bal porsuklarının yemekten asla bıkmayacakları lezzetlerin başında arı larvaları ve bal geliyor. Bal ve arı larvalarını tüketmeyi çok seven bu sevimli canlılar dakikalar içinde bir bal peteğini bitirebilir ve üzerinde yer alan arı larvalarını hızla yiyebilir. Çok uzun zaman önce 'bal porsuğu' olarak adlandırılmasının ardında bu davranışların olduğu düşünülmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışarıda Asla Yenmemesi Gereken Yiyecekler

Dışarıda Asla Yenmemesi Gereken Yiyecekler