weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Palu Ailesi Cinayetinde Son Karar Çıktı!

Palu Ailesi Cinayetinde Son Karar Çıktı!

Palu Ailesi Cinayetinde Son Karar Çıktı!
Okunma Süresi: 3 dk

Kocaeli Körfez ilçesinde Meryem Tahnal ve kızı Melike Tahnal'ı öldüren Palu ailesi bugün tekrardan hakim karşısına çıktı. Ailenin tamamı cezalandırılırken, sanık Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael mahkemeye hakaret etti. Meryem Tahnal ve torunu Melike Tahnal'ın 2008 yılında Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kaybolmasıyla ilgili son dava eylül ayında ortaya çıktı. 7 Eylül 2021'de 6 sanıkla karar çıktı. Sanık Tuncer Ustael, Meryem Tahnal'ı "bilerek ve isteyerek öldürmesi" suçundan dolayı ağırlaştırılmış müebbet, "özgürlüğü elinden almak" suçundan 4 yıl, "banka veya kredi kartını usulüne aykırı kullanmak" suçundan da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklar İsa Palu, Havva Palu ve Ayşe Palu ise "kasten öldürmeye iştirak" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 14'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Emine Ustael'e 12 yıl 4 ay, o sırada reşit olmayan Fatih Palu'ya ise 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi. O dönemde Fatih Palu ve Havva Palu serbest bırakılırken, diğer sanıklar tutuklu kaldı. Onaylanmak üzere Yargıtay'a gönderilen dava 31 Mart'ta karara bağlandı. Yargıtay, tutuklu İsa Palu, Ayşe Palu ve Emine Ustael'in tahliyesine karar vermesine rağmen, Tuncer Ustael'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.
Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından sanıklar yeniden yargılanmaya başlandı. Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada tutuklu sanık Tuncer Ustael ve tutuksuz sanıklar Havva Palu, Ayşe Palu, İsa Palu, Emine Ustael ile partinin avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, Yargıtay'ın kararının bozulmasına ilişkin bazı maddeleri kabul ederek sanığın isnat edilen suçu işlediğinde ısrar etmesine karar verdi.

SAVCI'NIN YAPTIRIM TALEBİ
Savcı, sanıkların Meryem Tahnal'a işkence yapıp kasten öldürdüklerini belirterek mütalaasını tekrar verdi. Savcı, Tuncer Ustael'in kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını, diğerlerinin ise kasten adam öldürme ve suça ortaklık suçundan ceza almasını istedi.

“ÖLÜMÜ İSTİYORUM”
Son sözleri üzerine Tuncer Ustael, "Ben hiçbir şey yapamam, idam istiyorum. Allah'ın huzurunda hesabını vereceksin. İşlemediğim suçlardan dolayı kendimi suçladın. Allah herkese zulmetmesin." söz konusu.

“ALLAH ADALETİNİ GÖSTERSİN”
Emine Ustael son sözlerinde şunları söyledi: “Gerçek suçlular ortaya çıkana kadar biz mahkemede kalıyoruz. İşlemediğim suçların cezasını çekiyorum. Allah bunun sorumlularının adaletini versin. Allah kimseyi güldürmüyor. dedi. Diğer sanıklar da beraatını talep etti.

TÜM SANILIĞA HAPİS CEZASI!
Mahkeme sanıkların kararını açıkladı. Tuncer Ustael, işkenceyle kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar Havva Palu, Ayşe Palu, İsa Palu ve Emine Ustael ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olayların yaşandığı dönemde çocuk yaşta olan ve suça karıştığı değerlendirilen Fatih Palu, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Tuncer Ustael'in tutukluluğunun devamına karar verdi. Diğer sanıklar tutukluluk süreleri nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı verilerek sanıkları serbest bıraktılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyük Zamlarda Son Karar!

Büyük Zamlarda Son Karar!