weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
EskiÅŸehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
Ä°stanbul
Ä°zmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
KahramanmaraÅŸ
Mardin
MuÄŸla
MuÅŸ
NevÅŸehir
NiÄŸde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
TekirdaÄŸ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
UÅŸak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar YaÅŸam Polikistik Over Belirtileri

Polikistik Over Belirtileri

Polikistik Over Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Polikistik Over Belirtileri

 

Vatandaşlar polikistik over belirtileri hakkında bilgi almak ister. Bu problem, doğurganlık çağında olan kadınlarda bazı yumurtlama problemlerine, androjen düzeyinin artmasına ve yumurtalıklarda kistlerin meydana gelmesine yol açar. Yaygın bir hormon sorunu olarak lanse edilir. Diğer yandan en sık görülen endokrin sorunlarından biri olarak kabul edilir. Aşırı tüylenme, sivilce, regl düzensizliği, kısırlık gibi sorunlara yol açabilir.

 

Polikistik Over Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda yaygın olarak görülen rahatsızlıklardan biri olan polikistik over, çeşitli belirtiler ile kendini gösterir. Polikistik over belirtilerikadından kadına farklılaşabilir. Bu sendromda regl döneminin gecikmesi ya da düzensizleşmesi öne çıkan belirtiler arasında konumlanır. Diğer yandan polikistik over belirtileri arasında kilo alımı, saç dökülmesi, sivilcenin artması ve aşırı tüylenme de meydana gelir. Polikistik over belirtileri söz konusu olduğunda öne çıkan diğer durumlar arasında depresyon, kasık, koltuk altı ve ensede hafif kadifemsi görüntü, göğüslerin ölçüsünde değişim, ses kalınlaşması, saç dökülmesi yer alır. Bunlar haricinde başka belirtiler de ortaya çıkar. Bu belirtiler ise saç dökülmesi, elin üstünde lekelenme, ciltte sivilcelenme ve aşırı yağlanma, cilt dokusunda kararma ve değişim, olağan dışı kanama, kilo alma sorunu, aşırı tüylenme, hamile kalamama, regl düzensizliği, androjen seviyesinin yüksekliği şeklindedir.

 

Polikistik Over Neden Olur?

Polikistik over belirtileri hakkında bilgi edinmek isteyenler, bu hastalığa neyin veya nelerin yol açtığını da öğrenmek ister. Öncelikle bu hastalığa katkıda bulunan çeşitli faktörler vardır. Sendrom, insülin direnci ve aşırı kilo sebebi ile yumurtalıklarda erkeklik hormonunun çoğalmasına bağlı şekilde hormonal bozukluk biçiminde ortaya çıkmaktadır. Polikistik over sendromuna yol açan ilk neden yüksek erkeklik hormonu seviyeleri olmaktadır. Diğer bir husus ise şüphesiz ki, insülin direncidir. Bununla beraber düşük dereceli inflamasyon da polikistik over sorununa katkıda bulunur. Bu kişiler kronik düşük dereceli inflamasyona sahip olmaya yatkın kişilerdir. Uzman doktor vücuttaki iltihap düzeyini anlamak üzere çeşitli testler yapacaktır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lenfoma Belirtileri

Lenfoma Belirtileri