weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Prostat Belirtileri

Prostat Belirtileri

Prostat Belirtileri
Okunma Süresi: 2 dk

Prostat belirtileri arasında idrar sorunları başta gelir. Kişi sık idrara çıkma ihtiyacı hisseder. Özellikle gece saatlerinde birkaç kez idrara çıkabilir. İdrar akışı da hastalık nedeni ile zayıflar. Yavaş ve az akan idrar görülür. Prostatın en sık görülen semptomu ise idrar kaçırmadır. Ani şekilde gerçekleşir ve kişiyi zor duruma sokarak yaşam kalitesini hızla düşürür.

 

Prostat Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bir kişide prostat olup olmadığı nasıl anlaşılır biliyor musunuz? Prostat kanseri ilk evrelerde belirgin semptomlar göstermeyen bir hastalıktır. Prostat bezinin anormal şekilde büyümesi ile ortaya çıkan bu rahatsızlık, kanlı idrar gibi can sıkıcı belirtilere neden olur. Ağrılı idrar yapma ise prostatın en rahatsız edici kısımlarından biridir.

 

Prostat olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusunun en önemli yanıtı ise şu olur: Kişi, prostat kanseri olup olmadığını uzman bir hekime gidip muayene olarak anlar. Çeşitli testler istenir ve alınan sonuca göre bir yol haritası çizilir. Testlerin temiz çıkması halinde doktor, kişiye dikkat etmesi gereken durumların bir listesini yapar. Aksi durumda ise tedavi süreci başlar.

 

Prostat Ne Gibi Rahatsızlıklar Verir?

Prostat yalnızca erkek bireylerde görülen bir rahatsızlıktır. Peki prostat ne gibi rahatsızlıklar verir? Özellikle 50 yaş üstü erkeklerde rastlanan bu hastalık, kişinin günlük yaşamını olumsuz yönde etkiler. Örneğin sık idrara çıkılamayacak bir yerde kişinin sürekli tuvalet yapma ihtiyacı doğmaya başlar. Böyle olunca da hasta birey kendini rahat hissedemez.

 

Prostat ne gibi rahatsızlıklar verir sorusunun bir diğer cevabı da kişinin üreme organında uyuşma ve ağrı hissetmesidir. Özellikle idrar yaparken bu ağrı daha net şekilde hissedilir ve oldukça can acıtıcıdır. Doktor gerekli ilaç ve takviyeleri önererek daha az acı çekilmesini sağlamak için çabalar. Ancak ameliyat derecesine gelmiş bir hasta için daha yoğun ağrı süreçleri vardır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mide Kanaması Belirtileri

Mide Kanaması Belirtileri