weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Querencia Ne Demek?

Querencia Ne Demek?

Querencia Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

 Querencia ne demek, bunu açıklamadan önce kelime kökenini bilmek gereklidir. İspanyolca bir kelime olup, insanlar için kullanılır. Bireyin kendisini rahat hissettiği yer anlamına gelir. İnsanın güven duyduğu ve kendisini güvende gördüğü, evi gibi benimsediği, koruma alanı olarak ifade edilmektedir. Sevgili anlamında da kullanılan bu kelimenin farklı amaçlarla kullanımı söz konusudur.

 

Querencia Kimlere Denir?

Sevgi ya da güvende hissetme, benimseme anlamlarında kullanılan bu sözcük, kişi ya da herhangi bir ortamı ifade etmek için söylenebilir. Querencia kimlere denir demek yerine hangi durumlarda kullanılır demek daha doğru bir ifade olacaktır. Bir kişiye duyulan bağı anlatabileceği gibi, bir ortama karşı hissedilen sevgi ya da kalben bağlılığı da temsil edebilmektedir. Querencia kimlere denir diye merak edenler, herhangi bir yere duygusal açıdan önem veren ve güven ile birlikte buraya bağlı olan, kişinin sevgilisine karşı duyduğu sadakat ve duyguyu da yansıtan kişilere söyleyebilirler. Güzel anlamlar barındıran ve huzur hissini ifade eden bir kelime olduğundan benzeri durumlarda cümle içinde kullanılabilir.

 

Fransızcada Querencia Ne Demek?

Querencia İspanyolca bir kelime olmasına karşılık Fransızcada da ufak anlam değişikliği ile bulunmaktadır. Fransızcada querencia ne demek diye düşünenlere “seiqneur-terraces” kelimesi örnek verilebilir. Bu kelime Fransızcada kişinin devamlı aynı cafede bulunması ve burayı kendi evi gibi görmesi şeklinde ifade edilmektedir. İspanyolca kelime anlamından küçük bir değişikliğe sahip olsa da yine güven duyulan ortam anlamına gelmektedir. Fransızcada querencia ne demek sorusuna farklı dillerdeki benzer anlam taşıyan kelimeler de çıkmaktadır. Ancak Türkçede de olduğu gibi bazı dillerdeki kelimelerin tam karşılığına denk gelen kelime yoktur. Bundan dolayı kelime anlamı daha çok duygularla ifade edilmektedir. Kelimenin yaşattığı duygu bilinmekte ancak uygun ifade eden kelime bulunamamaktadır.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de TEM Bariyerlerine Otomobil Çarptı 3 Yaralı...

Kocaeli'de TEM Bariyerlerine Otomobil Çarptı 3 Yaralı...