weather
23°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AZ BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Yaşam Regl Ne Demek?

Regl Ne Demek?

Regl Ne Demek?
Okunma Süresi: 2 dk

Regl ne demek sorusunun cevabı sadece henüz yeni ergenlik dönemine girmiş olan kızların yanı sıra erkekler tarafından da merak edilmektedir. Kadınlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ya da empati yapabilmek adına duyulan bir meraktır. Regl, ergenlik döneminde başlayan bir fiziksel olaydır. Genellikle en fazla ayda 1 hafta meydana genel vajinal kanamaya verilen isimdir. Bu süreç menopoz dönemine kadar görülebilmektedir.

 

Regl Olmak Ne Anlama Gelir?

Regl, düzenli olarak gerçekleşmesi gereken, aksi taktirde bir sağlık sorununa dönüşebilen fiziksel bir döngüdür. Vajinal kanama olarak görülen bu olay, her bayanın yaşadığı bir durumdur. Regl olmak ne anlama gelir diye merak edenler şunu bilmelidir ki; regl öncesi hiçbir kız doğurganlık özelliğine sahip değildir. Regl olmak, artık hamile kalınabilecek bir döneme girildiğini işaret etmektedir. Bu dönem fiziksel olarak gebeliğin gerçekleşebileceğini gösterse de ruhsal açıdan da hazır olmak gereklidir. Regl olmak ne anlama gelir sorusunun cevabını bilenler kız çocuklarının ergenlik dönemine girdiğini de bilmektedirler. Bu döneme giren kızlara doğum yapabileceği için evlenebilir gözüyle bakmak yanlıştır. Çocuk yaşlarda regl olan kişiler de mevcuttur ve regl her ne kadar doğurganlık anlamına gelse de fiziksel olarak tam anlamıyla hazır olunduğu anlamına gelmemektedir.

 

Adet Görme Yaşı Kaç?

Regl, aynı zamanda adet görme olarak adlandırılır. Adet görme yaşı kaç diye düşünenler farklı cevaplar bulabilirler. Nitekim bu yaş aralığı 9- 15 olarak kabul edilir. Farklı topluluklarda yaşam ve beslenme biçimine ya da genetik yapıya bağlı olarak daha geç veya erken de görülebilir. Menstrüasyon dönemi olarak bilinen bu dönemde kız çocukları ergenliğe henüz yeni girmiştir ve aynı zamanda göğüslerde de olgunlaşma söz konusudur. Adet görme yaşı kaç sorusuna net yanıt verilemeyeceği için henüz adet görmeyen kişilerin tedirgin olması gerekmemektedir. Olgunluk çağına hazırlık dönemi olan bu süreç, psikolojik açıdan da oldukça zordur. Fiziksel olarak tamamen değişim olduğundan, depresyon görülmesi normaldir. Ayrıca kendinden utanma da sıklıkla görülen bir durumdur.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öğrenciler İnek Sağdı ve Odun Kırdı!

Öğrenciler İnek Sağdı ve Odun Kırdı!